Hirvenmetsästysuutinen vuodelta 1960

Laitasaaren Erätoverit

Pohjois-Suomen hirvimiehet – metsästys alkoi monien kaatojen myötä

Laitasaaren Erätoverit ampuivat Sanginjoen maantien varressa komean naarashirven, joka painoi noin 300 kg. Metsästysryhmään kuuluivat O. (Olavi Ilmari) Paavola, V. (Väinö Johannes) Väänänen, J. (Jouko) Heimonen, K. (Kauko) Yrjämä, V. (Väinö Aatami) Tomperi, J. (Juuso Matias) Vimpari ja Väinö Ojala, joka ampui kuolettavan laukauksen suoraan sydämeen. 1

Tämän lehtijutun laitasaarelaisten hirvenkaadosta tasan 52 60 vuotta sitten lähetti Pentti Lohela.

Edit 14.4.2021 Klikkaa kuvaa isommaksi – se ei välttämättä liity juuri tähän lehtijuttuun, mutta saman seuran miehiä kuvassa kuitenkin. Tai sitten toimittaja ei ole saanut kaikkia nimiä ylös, mikä lienee todennäköisin syy.

 1. Kaleva 17.10.1960
Kategoria(t): 16 Isomäättä, 16 Isomäättä - Väänänen, 18 Rönkkö, 20 Sieppo, 20 Sieppo - Sakari, 23 Keränen, 23 Keränen - Siekkinen, 24 Laukka, 24 Laukka - Timonen, 29 Yrjänä Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta kohteessa Hirvenmetsästysuutinen vuodelta 1960

 1. pentti lohela sanoo:

  voi olla toimittajalla painovirhe, olisko
  esim Jouko Heimonen

  • Solja sanoo:

   Joo, näin epäili Keräsen Ellenkin kun hänelle luin nimet lehtijutusta. Kiitos Pentti, Leon polku -tarinasta, on viety nyt juttuluonnoksiin ja tulee ajastettuna ulos. Laitoin sinulle asiasta sähköpostia, mutta se ei mennyt perille, postilaatikkosi oli täynnä. Mainitsenpa vielä sellaisen asian, että Muhoksen kotiseutumuseossa on luettelointitietokannan perusteella paljon laitasaarelaista vanhaa esineistöä – kera hienojen kuvien, ks. http://muhoksenkotiseutuyhdistys.blogspot.fi/ Kysyn ensi viikolla kokouksessa, saisimmeko julkaista kuvia näistä esineistä blogissa, jospa lupa heltiäisi :-)

   – – ja kiitos Väinölle allaolevasta kommentista. Arvasin että vastaukset kyllä kysymyksiin löytyy!

 2. Väinö Väänänen sanoo:

  Seuran nimi on ollut jo tuolloin Laitasaaren Erätoverit. Väinö Väänänen on Väinö Johannes ja Kauko Yrjänä on Kalle Yrjämä. J Heinonen on tosiaan Jouko Heimonen

 3. Sari sanoo:

  HeiMonen menee aina HeiNonen =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *