Talo, hevonen ja ihmisiä tunnistettavaksi

Tässä vielä yksi Ida Arolan albumista tallennettu kuva. Hevoselle tuskin enää nimeä löytyy, mutta entä talolle ja ihmisille:

Hakalan talo 1919

Ida kävi myös Amerikassa, mutta tuskin tämä kuva siellä on otettu. Ainakin maisema koivuineen on kovin suomalainen.

Kategoria(t): 36 Kauppi, 66 Käärmekangas Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta kohteessa Talo, hevonen ja ihmisiä tunnistettavaksi

 1. Kaisu Rahko sanoo:

  Kuva ’Talo, hevonen ja ihmisiä’ tunnistettavaksi.’ Kuvassa on Kauppi 36 -tilasta lohkottu Hakala ja sen ostanut Oskari Rahko (pitelee hevosta), hänestä seuraava on vaimonsa Aina Vainiokangas, pikku tyttö on Oskari Rahkon veljen Juhon tytär Tyyne Rahko (myöh Porola). Piian ja rengin nimiä en tiedä. Vuosi on noin 1905-1906.

  • Solja sanoo:

   Hienoa, Kaisu! Suuret kiitokset tiedoista! Päivitämme kuvan tiedot ja laitamme kuvan oikean talon kohdalle. Näin nämä kuvamysteeritkin rupeavat selviämään kun oikea henkilö sattuu sitä katsomaan. Kiitos vielä kerran!

  • Kaisu Rahko sanoo:

   Korjaan kuvan tiedot. Kuva on otettu loppukesästä 1919. Hevosta pitelee Hakalan talon (RN 36:3) isäntä Oskar Aleksander Rahko (1883-1968), vierellä vaimonsa Aino Dagmar Vainiokangas (1884-1958), heidän vanhin lapsensa Annikki Elisabet Rahko (1911-2011), palvelija Eva Kaisa Mäkäräinen (s.1897 Paltamossa). Aidalla istuu renki Antti Haveri (tai Haverinen). – Kiitos Eva Kaisa Mäkäräisen tiedoista Päivi O:lle ja Antti Haverisen nimestä veljelleni Timolle. Pikkutyttö onnistui tunnistaa Annikki Rahkosta olevien muiden lapsikuvien perusteella.

 2. Jaana sanoo:

  Siis supermahtavaa! Tämä kuva on ollut yksi niitä toistaiseksi mun mieltä erityisesti askarruttaneista. Onpa loistavaa, että kuva paljastui todellakin otetuksi Laitasaaressa!!

 3. Päivi O. sanoo:

  Hei,
  minulla on tuo sama valokuva ja satun tietämään, että piian nimi on Eva Kaisa Mäkäräinen s. 5.6.1897 Paltamossa

 4. Jaana sanoo:

  Hei Päivi, suuret kiitokset kommentistasi. Meillä pitää selvitellä vielä tuota kuvausaikaa, koska Eva Kaisahan on tuossa kuvassa varmaankin jo ainakin parikymppinen.

  • Päivi O. sanoo:

   Hei,
   virkatodistuksen mukaan Eva Kaisa M. on syntynyt tuolloin. Hän muutti Paltamosta Muhokselle vuonna 1916.

   • Jaana sanoo:

    Hei vaan, kerkesin jo tarkistaa Paltamon syntyneiden luetteloa ja sen jälkeen muokata omaakin kommenttiani. Pitää selvitellä, mikä tuo kuvausaika voisi olla. Tiedätkö enemmän Eva Kaisan palveluspaikoista Muhoksella?

    • Päivi O. sanoo:

     Taisipa olla Käärmelässä.

     • Jaana sanoo:

      Minulla onkin tarkoitus jatkaa naapuritalomme Käärmelän historian kirjoittamista ihan lähiaikoina. Pidänpä Eva Kaisan mielessä :)

 5. Timo Rahko sanoo:

  Hei! Minulla on sellainen kirja kuin perinnealbumi,kirjoittanut Seppo Hämäläinen ja Ismo Koponen siinä on muun muassa vanhoja valokuvia laitasaaresta ja oulujoesta ,kysyn voisiko niitä mahdollisesti käyttää ja onko se luvallista.Terv. Timo

 6. Sari sanoo:

  Hei Timo, kiitokset kommentista. Tuo kirja minullakin on lainassa Muhoksen kirjastosta. Kirjassa on hyvin mainittu kuvien omistajat ja heiltä voisi kysellä myös, että onko ne heillä alkuperäisenä, joten saisi parempi laatuisia niistä alkuperäisistä kuvista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *