Syystiedote blogin lukijoille


Kun syyspimeät kohta alkavat, me blogin kirjoittajat toivoisimme saavamme teiltä lisää aineistoa liittyen kotitaloihinne ja sukuihinne. Etenkin taloista, joista ei ole vielä kirjoitettu (talot ilman tähteä vasemmassa laidassa) tai joiden sisältö on kesken. On aina helpompaa siirtää valmiiksi käsiteltyä materiaalia blogiin, kuin että ruveta itse sitä alusta asti etsimään. Rohkeasti vaan vaikka ruutupaperille – autamme  tarvittaessa!

Toivomme myös, että kävisitte katselemassa tunnistamattomia kuvia – kommentit suoraan blogiin tai meidän sähköposteihimme. Tunnistamattomia kuvia on myös talojen gallerioissa.

Valokuvien lähettämiskäytäntö on muuttunut, ks. blogin ohje.

Sari selvittelee tällä hetkellä vielä tarkemmin Laitasaaren talojen tilannetta kaikkein vanhimmalta ajalta eli 1500-1600 -luvuilta. Se on oma taiteen lajinsa – vaatii aikaa ja osaamista sekä vanhojen käsialojen lukutaitoa. Hänellä on myös tekeillä Halonen no 54 ”talon tytärten” Eilan ja Ritvan kanssa. Itse keskityn aataminaikuisia nuorempaan materiaaliin, jopa 1900-luvun aineistoon. Tällä hetkellä minulla on työn alla Pienimäättä no 17 – siksi sen sivua ei voi vielä katsoa. Hyvänä apuna varsinkin uudempaa aineistoa koskien on ollut Aarno Määtän tekemä sukukirja, myös talon isäntä on luovuttanut aineistoa käyttööni.

Juttuja on tulossa mm. siirtolaisista sekä seudun vanhasta karjalaisasutuksesta, römppäviikosta ja kekristä, vanhoista kartoista, lisäksi Ala-Kojolan lehtikirjoituksia ja Salli Lundin runoja. Löysin myös jo skannattuja urheiluaiheisia kuvia, joten jos jollakin on laitasaarelaisista urheilijoista tietoa, lähettäkääpä sähköpostilla tai kirjeitse. Toivoisimme myös muisteluja entisajan sadonkorjuusta – potunnostosta, viljanpuinnista, marjanpoiminnasta jne.

Tilastoa

Laitasaaren historiablogi avattiin yleisölle 23.3.2012 eli se on ollut nyt auki reilut viisi kuukautta.

Tähän mennessä blogiin on kirjoitettu 150 artikkelia (etusivulla näkyvät jutut). Valokuvia olemme ladanneet blogiin yhteensä 855 kpl. Sivuja blogissa (mm. talosivut ja niiden kuva- ja tarinasivut) on yhteensä 329 kpl.

Kommentteja blogiin on kertynyt 760 kpl.

Kävijöitä sivustolla koko aikana tähän mennessä kaikkiaan 22.108, heistä yksittäisiä lukijoita 7.585, erillisiä sivukatseluja 129.773 kpl.

Lukijoistamme valtaosa on tietysti Suomesta. Toiseksi eniten lukijoita on USA:sta ja kolmanneksi eniten Ruotsista. Muutamia lukijoita Ranskasta, Saksasta, Indonesiasta, Kanadasta, Sveitsistä, Espanjasta ja Kreikasta. Amerikkalaisten suuren määrän johdosta panostamme tekstien kääntämiseen – olemme saaneet avuksemme Liisa Palovaaran, eläkkeellä olevan englannin kielen lehtorin. Tervetuloa mukaan, Liisa! Myös Salosen Laura on luvannut olla apuna tekstien kääntämisessä – hienoa!

Päivittäin sivustolla vierailee n. 150 lukijaa – ilahdumme kommenteistanne, joten niitä saa jättää! Myös toiveet blogin sisällön suhteen otetaan mielihyvin vastaan.

– Solja, Sari & Jaana


2 vastausta artikkeliin “Syystiedote blogin lukijoille”

  1. Minä olen tutkinut oman sukuni kohdalta Hartikan nro 3 ihmiset näihin päiviin asti ja minulla on kontaktihenkilö sukuun joka asutti Hartikkaa sen jälkeen 1809-
    terveisin Leena
    ps.puh.numero 0405728243

    • Hei Leena! Kiitos viestistäsi – otatko yhteyttä solja@laitasaari.fi niin katsotaan miten edetään. Mielihyvin otamme vastaan jo tutkittua aineistoa ja niitä voidaan tarkentaa yhdessä eteenpäin tarvittaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.