Mikä rakennus?

Saarelan osuusmeijeri

Tunnistaako kukaan mikä rakennus tässä kuvassa on? Kun kuvaa klikkaa isommaksi, huomaa että se on vanha – myös ihmisten vaatetus on vanhanaikainen, kenties aivan 1900-luvun alusta. Mihin on tarvittu tuollainen määrä puutavaraa? Mikä on erikoinen pitkä putki joka tulee ulos katosta? Kuvassa näyttäisi olevan vain naisia.

Kuvan taakse oli kirjoitettu että se esittäisi Saarelan osuusmeijeriä. Onko näin?

Toisaalla olevat kuvat esittävät meijerirakennuksen erinäköisenä, ks. mm. sivu Rantakaupasta, viereinen rakennus pitäisi olla Saarelan meijeri. Ja sitten on Leskelän Kalevin kirjoittama artikkeli Saarelan tilusasioista – siinäkin rakennus on erilainen. Saarelan meijerin oma sivu on tässä. Vertaa esim. piippujen lukumäärää ja ikkunoiden mallia.

Kategoria(t): 13 Yliväärä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Mikä rakennus?

  1. Solja sanoo:

    Rannan Raimolta tuli selvennystä tähän kuvaan – eli todennäköisesti kuvassa on kuin onkin Saarelan meijeri: ”Sjöholmin luopuessa vuonna 1893 meijeristä, ostaja eli Saarelan meijeriyhtiö, joka perusti myös myllyn sahan samalle tontille, saneerasi lisäsiivin vanhan rakennuksen. Tukkipinot rakennuksen edessä viestivät sahaustoiminnasta. Sjöholm perusti ns. Väärän meijerin Saarelan saareen eli noiden tukkien editse sekä meijerin takana virtaa Oulujoki. Myöhemmin 1900-luvulla on tuo meijerin edessä oleva uoma täytetty.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *