Isomäättä no 16 historia

Nuorisoa joella soutelemassa

Viimeinen seitsemästä Määtän talosta vihdoin valmis!

Edellinen jonka tutkin oli Määttä Rönkkö no 18 – sen taloartikkelissa näkyykin linkitettynä kaikki Määtän talot. Haasteita on taas riittänyt – otapa selvää mistä Määtästä milloinkin on dokumenteissa kyse kun tilojen rekisterinumerot tulivat mukaan vasta myöhemmin. Toivottavasti asujaimistot ovat kohdallaan – lukekaa ja tarkistakaa!

Isomäätän historiikki alkaa isonvihan ajoilta ja sitä vanhemmat tilan tiedot löytyvät Määtän kantatalon sivulta. Lue Isomäätän historiikki tästä ja tilan toisen savun eli myöhemmin Väänäseksi nimetyn tästä.

P.S. Vappu Räätärillä tai Anna-Mari Sileniuksella on tietääkseni lisää Väänäsen kuvia (olleet teoksessa Muistojen kirja Muhokselta) – voisiko joku vinkata heille että ottaa minuun yhteyttä, kiitos! Edit: kuvat saatu ja lisätty sivustolle, kiitos!

P.S. 2 Aittakummun tilan kuvia kaivataan historiikkiin, ottakaapa yhteyttä! Saimme kuvia, erinomaista! Suuret kiitokset myös Tuomo Kallioniemi/Tomwell Photo Kuusamon Aittakummun talon vanhasta kuvasta!

P.S. 3 Jäljellä on vielä tilojen Keränen & Siekkinen no 23, Pelkonen no 14, Ylikosunen no 9, Viinikka no 8 ja Väärä no 5 talohistoriikkien viimeistely. Jos kenellä näihin lisätietoja niin lähettäkää ihmeessä!

Kategoria(t): 16 Isomäättä, 16 Isomäättä - Väänänen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *