Inkala no 38 1900-luvun alussa

Vanha-Inkala Inkalan historiaa Heikki Huovisen (myöh. Kosusen) ajasta lähtien eli vuodesta 1906 kirjoitti Inkalan sivuille talon asukkaiden jälkeläiset Pia ja Anja.

Inkalan Heikki oli jonkin verran maailmaa nähnyt käytyään mm. Amerikassa. 1900-luvun sotien aikaan elämä oli pelonsekaista ja rankkaa. Tilanteista haluttiin olla selvillä, joten radio ja radion kehittyneempi versio, televisio, hankittiin Inkalaan heti, kun niitä oli saatavilla. Inkalan pojissa, etenkin Taunossa, oli jonkinlaista teknikon vikaa, kun oli käynyt asentamassa urheiluystävälleen Martti Kesäniemelle omatekoisen kidekoneradion. Teknisyyttä on tullut esiin jälkipolvissakin, Kosusten lastenlasten, insinööri- ja matemaatikon ammateissaan.

llmeisesti Inkalan tila jaettiin noin 1953-56 välisenä aikana, sillä vuonna 1956 tilat kirjataan erikseen: Inkala -nimisellä tilalla asuu Vilho Kosunen ja puolisonsa Anna-Liisa poikineen ja Vanha-Inkala -nimisellä tilalla Väinö Hakula ja Inkeri o.s. Kosunen sekä Inkerin sisar Aili Pulliainen kahden lapsensa kanssa.

Vanha-Inkala -nimiselle tilalle jäi vanha tilan talo, joka on sittemmin purettu ja tilalle on rakennettu uusi asuinrakennus.

Kategoria(t): 37 Ähkynen, 38 Inkala Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Inkala no 38 1900-luvun alussa

  1. Solja sanoo:

    Hieno ja arvokas kuva puretusta Inkalan talosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *