Hyrkin koulun historiaa

Ähkylän törmä ja Hyrkin koulu

Hyrkin koulu perustettiin vuonna 1920 ja se aloitti toimintansa Ala-Ähkylän pirtissä. Kuvassa on kaksi Ähkylän taloa, koulu oli vasemmanpuoleisessa, laudoittamattomassa rakennuksessa. Oikeanpuoleinen rakennus on edelleen olemassa ja asuttuna.

Nykyinen, Päivärinteellä oleva koulu, on kolmas Hyrkin koulu. Lue lisää Hyrkin koulusta täältä.

P.S. Miksi koulu sai tällaisen nimen? Yksi arvaus on, että nimi tuli koulun innokkaan puuhamiehen mukaan, eli Aappo Kinnusen joka oli Hyrkin no 12 isäntä noihin aikoihin. Hänestä on kerrottu tässä artikkelissa.

P.S. 2 Muut koulut kylällämme Laitasaaren koulu, Huovilan koulu, Sanginjoen koulu, Koivikon maatalousoppilaitos, uusimman eli Korivaaran koulun historia on vielä kirjoittamatta. Kouluaiheiset artikkelit löydät tämän linkin kautta. Kuvia koulurakennuksista sekä luokkakuvia.

Kategoria(t): 12 Hyrkki, 37 Ähkynen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Hyrkin koulun historiaa

  1. Markku Kesäniemi sanoo:

    Hieman korjausta neljän naisen kuvaan; oikealla on Martta Mäkelä (o.s. Kesäniemi) Siiri Kiviharjun (o.s. Kesäniemen) sisar.

    Solja: Kiitos korjauksesta, minulla on näköjään mennyt Martat sekaisin! Kyllä nämä neljä naista ovat keskenään niin samannäköisiä, että. Ovathan sisaruksia sekä serkuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *