Tuohino no 71 historia

Tuohinon vanhaemäntä Liisu ja vieraansa Tilda

Sain Raimo Rannalta tietoja liittyen tilaan Tuohino no 71. Talohistoriikki oli tähän asti sivustolle viemistäni kaikkein selkein – onhan siellä asunut koko ajan samaa sukua. Täydensin Raimon antamia tietoja ja vierailin talon emännän Hellevi Määtän luona. Kaikki tilan vanhat valokuvat on hänellä – siinäpä vierähti tunti jos toinenkin niitä katsellessa ja menneitä muistellessa. Kiitokset Helleville!

Tuohinon uudistila perustettiin vuonna 1779. Sama suku on omistanut talon näihin päiviin saakka, eli 214 vuotta. Tilalle saatiin myös aatelista verta kun isännäksi tuli Jaakko Pekanpoika Raumala. Hänen äitinsä oli Hakkarilassa no 25 vaikuttaneen Stjerncreuzin sukua.

Mielenkiintoista on myös tietää, että hänen jälkeläisiään olivat kuuluisat kullankaivajat Niilo (Nipa) ja Aaro Raumala. Nipasta julkaisemme aikoinaan Kalevassa ilmestyneen artikkelin jonka saimme Parviaisen Eerolta.

Lue Tuohinon talon historiikki täältä.

Kategoria(t): 25 Hakkarila, 71 Tuohino Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Tuohino no 71 historia

  1. Pirkko Kurunsaari sanoo:

    Hei! Jaetuissa tiloissa oleva Katri Honkarinnan Koivuniemi lienee kuitenkin Pikkarainen 72:sta jaettu? Kyseleepi Pirkko
    PS: KirjastoVirman sivulta Muhoksen rakennuksista löytyy kuva tästä neiti Honkarinnan huvilasta. (kaksi kommenttia yhdistetty)

    • Solja sanoo:

      No niinpä onkin, hyvä kun huomasit – ja siellähän Pikkaraisen sivulla hänet on mainittukin. Harmittavaa, että KirjastoVirman sivut on pois käytöstä; on kuulema ollut ns. hanke ja kun on päättynyt niin kukaan ei ole huolehtinut sivuston toiminnasta. Toivottavasti saavat kuntoon – monesta kunnasta on noille sivuille tarinoita ja kuvia kerätty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *