Tihinen no 6 historia

Tihinen v. 1739 Wikarin kartassa Tämän tilan kohdalla ei voi kehua, että olipa mukavaa ja olipa helppoa! Ehei, melko hikinen puserrus kaiken kaikkiaan, sen verran kiemuraiset olivat tilan asujaimistojen liikkeet aina 1600-luvun alkupuolelta lähtien. Paljon samannimisiä ihmisiä ja epäselviä patronyymejä – otapa niistä sitten tolkkua!

Tihisen historian kirjoittaminen oli pysähdyksissä koko kesän ajan, en ehtinyt saati jaksanut paneutua siihen ollenkaan.

Historia on koottu useamman henkilön tutkimuksista – Pekka Karppilan, Raimo Rannan ja Ritva Nygrenin – sekä omistani. Kiitos ahkerille avustajillemme jälleen!

Tällainen siitä tuli ja aavistelen, että tätä vielä vähän viilaillaan – tai sitten ei :-)

P.S. Kuten huomaatte, kuvia ei Tihisestä tai talon asukkaista juuri ole. Kiitollisuudella niitä vastaanottaisimme!

Kategoria(t): 6 Tihinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Tihinen no 6 historia

  1. Anne Ylisassi sanoo:

    Hei,
    tällaisten sivujen löytäminen on parhautta tämmöselle alottelevalle sukunsa tutkijalle,kiitos niistä! ..kun oma kirkonkirja-lukutaito on heikko niin rohkenen silti kysyä Tihisen talon Hiltusista Ylikiimingistä kohdasta että löytämäni tietojen mukaan tuolloin 21.1.1757 olisi Ylikiimingissä kuollut Simo Antinpoika Hiltusen isä (Anders Michelsson) eikä hän itse että onko löytämäni tieto väärä (perttuveikon puhtaaksikirjoitettu RK)?

    Solja: Niinpä näkyy, mikälie ajatusvirhe käynyt kirjoittaessa. Hyvä huomio, nyt korjattu! Kannattaa lukea myös sivuston Ohje ja siellä kohta Kuvien ja tekstien oikeudet http://www.laitasaari.fi/ohje/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *