Suuri tulipalo Muhoksella (1916)

Koivikon rakennuksia vuonna 1908

Koivikon karjakkokoulun päärakennus palanut

Sunnuntaina iltapäivällä klo 6 tienoissa syttyi Muhoksella valtion omistaman Koivikon karjakkokoulutilan osaksi kaksikerroksinen päärakennus palamaan, tuhoutuen lyhyessä ajassa perustuksiaan myöten.

Rakennuksessa, jossa oli kaikkiaan toistakymmentä huonetta, asuivat tilan työnjohtaja, miehinen palvelusväki, emännöitsijä ja keittäjätär, jota paitsi siinä olivat kouluhuoneet.

Tuli sai alkunsa keittäjättären huoneesta, uunista pudonneesta kekäleestä ja sai pian niin suuren vallan, että ainoastaan työnjohtajan ja miespalvelijain irtain omaisuus saatiin osapuilleen pelastettua, kun taas emännöitsijän ja keittäjättären omaisuus paloi, ensinmainitulta joku määrä rahaakin.

Sammutustyöhön ottivat osaa Tikkalan höyrysahan, kunnan ja kirkon ruiskut, mutta täydyttiin siinä rajoittua läheisten rakennusten suojelemiseen, joista eräskin oli 5 metrin päässä palavasta rakennuksesta. Tämä suojelustyö onnistuikin. Palanut rakennus samoin myös irtaimisto, niin hyvin koulun kuin yksityistenkin, oli vakuuttamaton. 1

P. S. Kuvassa (v. 1908) oleva Koivikon päärakennus siis paloi sunnuntaina 12.3.1916. Lue vuoden 1915 henkikirjasta keitä oli kirjattu Koivikkoon.

  1. Kaiku 14.03.1916, s. 2
Kategoria(t): 39 Koivikko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *