Sivusto avattu – LUE TÄMÄ

Avaamme Laitasaaren historiasivuston kahden kuukauden kesätauon jälkeen. Klikkaa allaolevaa linkkiä ”Lue koko teksti”

Sivusto suljettiin kesän ajaksi kaikilta muilta kuin Laitasaari-Seuran jäseniltä, jotka ovat tärkein lukijaryhmämme, hehän mahdollistavat koko tämän työn. Syyt sulkemiseen kerrottiin hyvissä ajoin, mutta koska palautetta – ikävääkin – tuli paljon, kerrattakoon vielä miksi näin tehtiin:

 • Laitasaaren kylän historian keruu on meidän pääkirjoittajien, Sarin ja minun, harrastus, jota teemme vapaaehtoisesti, ilman mitään julkista taloudellista tukea ja harrastuksestakin on pakko saada joskus ottaa vapaata.
 • Kesäaikaan ei kumpikaan meistä ehdi huoltamaan sivustoa – olemme molemmat yrittäjiä, joiden kiireisin työaika on kesällä.
 • Huoltaminen tarkoittaa mm. sitä että poistamme päivittäin jopa satoja roskaposteja sivustolta, joita pääsee sinne silloin kun se on avoin. Tauon aikana roskaposteja nolla!
 • Suljetun sivuston hakkerointi ei myöskään ole niin helppoa kuin avoimen, eli olemme saaneet olla kesän ajan ilman tuotakaan pelkoa eli todellakin lomalla tästä kovasti aikaavievästä mutta rakkaasta harrastuksestamme.
 • Emme myöskään ehdi kesällä vastaamaan kyselyihin joita tulee välillä aivan tolkuttomasti – ikävä kyllä osa kysymyksistä ei edes koske Laitasaarta.
 • Meiltä tingataan edelleen myös sukututkimuksia tyyliin ”isoisoisäni oli Jaakko Määttä, oliko hän Laitasaaresta ja ketkä olivat vanhemmat” ja jos sivustolla ei kysymystä julkaista, tulee moiteviestejä meidän henkilökohtaisiin sähköposteihimme, onpa pari setämiestä katsonut oikeudekseen tulla ihmettelemään sivuston sulkemista ja selittämään asiaansa kotiovelleni.
 • Sivustolla olevia kuvia on kopioitu luvatta ja jaettu eteenpäin milloin missäkin yhteydessä. Olemme saaneet kuvat Laitasaaren tilojen omistajilta, eivätkä he halua heidän kuviaan väärinkäytettävän, vaikka kaikissa ei tekijänoikeussuoja olekaan enää voimassa.
 • Myös sukututkimustekstejä on kopioitu sivustolta ja esitetty omina tutkimuksinaan aivan härskisti lähdettä mainitsematta.
 • Tästä lähtien kun törmäämme luvattomaan kopiointiin, julkaisemme kopioijien nimet sivustolla.

Sivuston tarkoitus on kerätä Laitasaaren kylän historiaa. Materiaaleista tehdään kirjasarja. Kirjojen painattaminen ei ole ilmaista, joten kyllä – tarvitsemme rahaa sitä varten. Jäsenmaksut ovat ainoa tulonlähteemme. Ikävä kyllä monelle tuntuu olevan 10 euron vuotuinen jäsenmaksukin liikaa, mutta ainahan on mukavaa kun saa lukea ilmaiseksi mielenkiintoisia juttuja.

Sivusto rauhoitetaan todennäköisesti toistekin lähitulevaisuudessa ja viimeistään sitten kun rupeamme siirtämään materiaalia taittokuntoon. Nyt keskitymme talohistoriikkeihin, tarinat jäävät vähemmälle – onhan niitä julkaistu jo paria vaille 500 näiden lähes neljän vuoden aikana.

Laitasaari-Seuran jäsenet tulevat pääsemään sivustolle aina, myös kirjojen julkaisun jälkeen. Seuran jäsenet saavat myös alennusta kirjojen hinnoista. Jos haluat tukea Laitasaaren historiankeruuta, liity tämän linkin kautta Laitasaari-Seuran jäseneksi!

Ja vielä – lue Ohjeet tästä ja Usein kysyttyä tästä (klikkaa linkkejä) – voi olla että vastaus kysymykseesi on jo siellä.

-Solja & Sari

Kategoria(t): yleistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Sivusto avattu – LUE TÄMÄ

 1. Solja sanoo:

  Kiitos kannatuksestanne uudet ja vanhat jäsenet! Tuntuu hyvältä että arvostatte historiankeruutamme, joka alkoi lähes neljä vuotta sitten, kuten oikean sivupalkin tarina-arkistosta voi nähdä. Lähetän tästä lähtien kaikille uusille jäsenille tunnukset ja salasanat sivustolle, vanhoillehan on jo lähetetty kesän aikana. Pitäkäähän ne tallessa, tarvitsette niitä vielä tulevaisuudessakin :-)

 2. Lahja Holma sanoo:

  Solja, kiitos Sinulle.
  Mistä voimasi ammennatkaan, mutta sitä toivon, että jaksat
  ja, että me, kaikki jäsenet, pystyisimme siinä auttamaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *