Siepon pojat sodassa

Sotapoika Sieposta

Sotapoika viereisessä kuvassa on Väinö Ojala (s. 1920).

Hän lähti vapaaehtoisena ja toimi vartiointitehtävissä, mm. rautateillä.

Sota-aika oli myös Siepossa rankkaa. Kaikki perheen kuusi poika lähtivät rintamalle. Yksi heistä kaatui (Erkki) ja kaksi haavottui (Yrjö ja Väinö).

Kotiin jäivät vanhaisä Kustaa, vanhaäiti Maria, tytär Hilda ja miniä Eeva poikiensa Pentin ja Mikon kanssa. Talossa oli renkinä Erkki Tomperi. Eeva ja Hilda toimivat lottina ilmavalvontatehtävissä Päivärinteellä.

Pentti-poikakin toimitti asioita. Hän toimi sanan viejänä ja mm. kulki kylällä keräämässä taloissa kudottuja sukkia, vanttuita, sormikkaita, kyynärsuojia, kaulureita, kasvonsuojia ym.

Pentti vei saamansa tavarat Päivärinteelle. Ylilääkäri Paneliuksen vaimo hoiti asiaa eteenpäin. Lotat kävivät paketoimassa. Nuoret lotat laittoivat paketteihin omia osoitteitaan toiveenaan saada kirjeenvaihtokaveri rintamalta.

– näitä muisteli Pentti Ojala tyttärensä Eilan ylöskirjoittamana

Katsele Laitasaaren kuvia, jotka liittyvät sota-aikaan täältä. Onko muilla sota-aikaan liittyvää, esim. vanhempien kertomaa tietoa? Muistelen, että myös Pienimäätästä lähti veljeksiä sotaan, Olavi, Vilho, Pekka, Esko ja Arvi?

Kategoria(t): 17 Pienimäättä, 20 Sieppo Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Siepon pojat sodassa

  1. seppo sanoo:

    pienimäätästä kävi sodassa arvi s.1914-1948 talvisodassa pion.pionp9. jatkosodassa pion.pionp34. myös lapin sota haavoittui jalkoihin. Olavi s.1917-2000 talvisodassa pion jatkosodassa korp..pionp34 lapin sota. kaikkiaan 7 vuotta esko s.1922-1992 jatkosodassa korp. päämajan ajomies mikkeli . vilho oli myös jatkosodassa. pion.taistelu paikat kiestinki, lohilahti ,,karjalan kannas,metsäpirtti,taipale sot. arvo korpraali

    • Solja sanoo:

      On se varmasti ollut perheelle kova huoli kun on noin monta poikaa ollut sodassa yhtäaikaa. Tallennan tämän jutun myös Pienimäätän kategoriaan, jotta ei unohdu. Suurin veljesmäärä samasta perheestä sodassa on tiedossani Utajärveltä – Oilingin veljekset. Kaikki seitsemän (7) selvisivät hengissä, haavoittumisia tosin tuli. Näiden veljesten sotakirjeenvaihto 1939-44 on säilynyt; yhteensä 161 kenttäpostikorttia ja 209 kirjettä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *