Siekkisen historian päivitystä

Pitäjänkartta Laukanseutu

Siekkinen on erittäin vanha talo Laitasaaressa. Kirjoitimme Lea Rinteen kanssa sen (Siekkinen 23)  historiaa.  Lea on ansiokkaasti tutkinut monia laitasaarelaisia sukuja kauan ja yksi niistä on Siekkisen asukkaat. Minun tehtäväni olikin vain koota tiedot artikkeli muotoon. Minun käsialaani on sitten nämä talon kruununtila/perintötila asiat.

Talossa on ollut muitakin asukkaita kuin talon alkuperäisiä Siekkisiä melkoisen paljon.  Siellä on asunut mm. Leiviskän sukua, Taskisen sukua jne. Myös itsellisiä ja muita asukkaita on tilalla runsaasti, joista ollaan tehty oma alasivu.

Osa tilan asujaimistosta on vielä kirjoittamatta ja toivomme,  että joku heistäkin kirjoittaisi. Mikäli jollakulla on intoa ja tietoa heistä kirjoittaa Siekkisen sivulle, ohjeet kirjoittamiseen löytyvät täältä.

Kuvaa talosta myös kaivattaisiin kipeästi artikkeliin, mahtaako keneltäkään löytyä niitä? Vanha talohan on purettu muutama vuosi sitten ja tilalle on rakennettu uudempi samantyyppinen talo.

Kategoria(t): 23 Keränen - Siekkinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta kohteessa Siekkisen historian päivitystä

 1. Jaana sanoo:

  Lisäsin otteen pitäjänkartasta tähän postaukseen kuvitukseksi siihen saakka, kunnes löytyy jostain tulee vastaan kuva vanhasta Siekkisen talosta.

 2. Sari sanoo:

  Nyt vasta huomasin tässä että Siekkisen sijainti on kartalla mielenkiintoinen. Katsokaapa! Jos nyt osaan oikein katsoa, niin täplä on laitettu lähinnä nykyistä Ranta-Kerästä? Kun sitten katsoo Vikarin karttaa, josta kuva Siekkisen sivuilla, on vain Siekkilä (ei Kerästä ollenkaan)

 3. Liisa Lohela sanoo:

  Olen ei-laitasaarelaisena mielenkiinnolla seurannut näitä sivuja. Tämä Siekkinen kiinnostaa, koska mieheni entinen kotipaikka Laukan sillan kupeessa oli määräala Siekkisen tilasta. Talo myytiin anoppini kuoleman jälkeen 2002. Jos on kysymys samasta paikasta, pitänee ruveta katselemaan anoppini valokuva-albumia.

 4. Liisa Lohela sanoo:

  Turhaanpa tuota äskeistä lähetin, kun löysin tarkemman selotuksen Siekkisestä. Siellähän se oli, eli Matti Lohela on mieheni isän Jaakon isä. Olinhan tämän joskus aikaisemmin lukenutkin, mutta – ”unohtanut”.

 5. Sari sanoo:

  Hei Liisa
  Kiitos kommenteistasi! Olisi hienoa, jos talosta löytyisi kuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *