Rovala no 63 historia

Metsäpirtti 1950-luvulla Rovalan no 63 uudistila perustettiin 1780-luvulla oletettavasti Inkalan maille. Tilan päärakennus siirrettiin 1930-luvulla Saunakankaalle no 74 jota myös Reiniksi kutsutaan. Siksi talon historiikissa, jonka voit lukea täältä, on käytetty muokattuja Saunakankaan talon kuvia.

Talon mielenkiintoisen historiikin on koonnut Pekka Karppila. Monta asujaa on tilalla ollut! Paikkaan liittyy läheisesti Rovan pysäkki, josta on myös olemassa pari kuvaa talon galleriassa. Laitasaaren pysäkeistä ja seisakkeista voisi kirjoittaa vaikka oman erillisen jutun – kuka ottaisi tehtäväkseen? Kirjoittajia voisi olla toki useitakin, koottaisiin sitten saman otsikon alle kaikki tai tehtäisiin useampiosainen juttusarja. Laittakaapa sähköpostia, osoitteet löydät täältä.

Pekka kirjoitti myös oman kotitalonsa, eli Rovalasta lohkaistun Metsäpirtin tarinan. Oheisessa kuvassa on nimenomaan Metsäpirtti.

Kategoria(t): 63 Rovala Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Rovala no 63 historia

 1. pentti lohela sanoo:

  Rovala 63 asui Juho Antinpoika Keränen / Putaala
  s 1831 , n 1890 asui hänen poikansa Juho Juhonpoika
  Putaala/ Keränen s.6.6.1863 tilalla keränen 23
  vaimonsa kaisa matintytär lohelan kanssa ( s. 1861)
  myöhemmin he myivät tilansa keränen 23
  Matti Kukkoselle ( lainhuuto 1899 )

 2. pentti lohela sanoo:

  Rovalasta lohkotut, Pellikainen – mainittu Iisak Pellikainen s 1883 perheinen asui Tuohinonjärven takana erämaatilalla RNO 23: 11 Pyöriäsuon alueella joskus 1930-40 luvulla. Iikan mökin rauniot ja kaivonpaikka löytyy vieläkin.

  • Pekka Karppila sanoo:

   Olin kuullut lapsesta saakka kerrottavan Pellikka Iikan mökistä. 2000-luvun alkupuolella siskoni Riitta tiesi paikan sijainnin ja käytiin paikan päällä. Kivikehikko maassa kertoi siinä olleen jonkun rakennuksen. Tiettävästi siellä on ollut lehmiäkin. Käyntini aikana oli kevät ja Tuohinon järven jää vielä juuri kannatteli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *