Parviaisen alkua

Aloittelin Parviaisen talon historian kirjoittamista, mutta totesin heti alkuun että olin haukannut liian suuren palan. Aloittelevalle sukututkijalle 1700-luvun alun rippikirjatkin ovat näemmä liian vaativia. Onneksi apua löytyi. Ensinnäkin Veikko Perttusen puhtaaksikirjoittamat ja ristiinviittauksin varustetut Muhoksen rippikirjat auttoivat isäntäväen kirjaamisessa sukuohjelmaan.

Toiseksi, Ritva vinkkasi, että Parviaisten suuresta suvusta on kirjoitettu sukukirja. Muhoksen kirjaston kotiseutuosastolta löytyikin kirja: Parviaisten suku 1. Kaksi uskontoa, monta maakuntaa. Parviaisten vaiheita 1500-luvulta 1700-luvun alkupuolelle. Kirjan kirjoittaja FT Kari-Matti Piilahti toimii nykyisin Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen toiminnanjohtajana. Käytin lähteenä hänen kokoamiaan tietoja Laitasaaren Parviaisista 1500-luvulta 1700-luvun alkupuolelle. Alkuperäisiä lähteitä lisäilen myöhemmin.

Jos Parviaisten suku kiinnostaa enemmän, yllä mainittua ja muita suvusta kirjoitettuja kirjoja voi tilata Parviaisten sukuseuran sivuilta.

Kategoria(t): 2 Parviainen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Parviaisen alkua

  1. Solja sanoo:

    Mielenkiintoinen linkki tuo Veikko Perttusen, samoin Parviaisen sukuseuran. Jo minä ihmettelinkin että miksi Kari-Matti Piilahti on niin tuttu nimi!!! Monikohan Muhoksen Parviaisista tuosta sukusivustosta tietää? Rupeanpa heti kurkistelemaan :-D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *