Maastoretki Pöytäkankaan maisemiin

Yksi Laitasaaren kartalta tyystin hävinneistä taloista on Pöytäkangas no 68. Viimeiset maininnat asukkaista löytyvät 1860-luvun henki- ja rippikirjoista. Tuolta ajalta peräisin olevasta pitäjänkartasta talo peltoineen ja niittyineen vielä löytyy.

Pöytäkangas

Lähdemme porukalla etsimään Pöytäkankaan talon paikkaa tämän viikon torstaina eli 17.5. Tavataan kello 19 Käärmelän pihassa ja ajellaan siitä noin kilometrin päähän, likelle oletettua talon paikkaa. Varustaudu maastokamppeilla ja tule mukaan etsimään!

Kategoria(t): 68 Pöytäkangas Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta kohteessa Maastoretki Pöytäkankaan maisemiin

 1. Jukka Ukkola sanoo:

  taitaapa Pöytäkangas 68 löytyä Yrjänä 494-402-29-47 tilasta nykyään(mikäli karttalinkit paikkansa pitää)

 2. Jaana sanoo:

  Niinhän se tekee, mutta ko. tila ei ole ihan pikkuinen ja tarkoitus onkin löytää se paikka, jossa rakennukset ovat sijainneet.

 3. Jaana sanoo:

  Tulipa sitten valittua melko huono ajankohta tälle maastoretkelle… a) taitaa sataa vettä huomiseen asti ja b) Suomi-USA -peli alkaa klo 18:30. Noo, radiosta peliä voi kuunnella mettässäkin ja kelinhän sanotaan olevan vain pukeutumiskysymys. Kovin pitkään ei mettässä tänään kuitenkaan varmaan kupsehdita, ja valokuvatkin käyn ottamassa myöhemmin valoisammalla (ja kuivemmalla) säällä. Pääasia olisi, että paikka löytyisi ja saisin tietää, kenellä on jonkinlaista perimätietoa Pöytäkankaan ja sen torpan asukkaista. Otan mukaan kartan, jossa yläkuvan tilukset on sijoitettu nykykartalle, mikä toivottavasti helpottaa talon paikantamista. Lisäksi Pöytäkankaalla on iso kivi, jossa on kaiverruksia. Myös siitä olisi mukava saada tietoa.

 4. Jaana sanoo:

  Koska kukaan muu ei ollut raskinut irrottautua pelin äärestä, mekin palasimme kotiin. Otetaan uusi yritys viikon sisällä, paremmalla ajoituksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *