Kuvien tunnistamista – perheet

Hakkarilan ja Aholan kuvia Huomasimme Soljan kanssa, että sivustomme kuvissa on edelleen paljon tunnistamattomia. Nehän on jaoteltu teemoittain: naisia, miehiä, lapsia, perheitä ja ryhmiä. Toivoisimme lukijoidemme katselevan kuvia ja muistelevan keitä nämä kuvissa olevat henkilöt mahtaisivat olla? Näyttäkääpä kuvia vanhemmillenne tai muille iäkkäämmille sukulaisille.

On todella suuri harmi, jos kuvat jäävät täysin tunnistamattomiksi. Pidempään (yli 2 vuotta) tunnistamattomina olleita joudumme poistamaan, jotta vapautamme tilaa uusille kuville.

Kuvissa on numerot. Laittakaa tunnistuskommenttiinne ko. numero niin tiedämme mistä kuvasta on kyse. Arvaillakin saa – monesti se auttaa oikeiden henkilöiden löytymistä.

Otamme ensimmäisenä talkoot Perheet -kuvagalleriaan, joka löytyy kun klikkaat tästä.

Kiitos avusta jo etukäteen!

P.S. Muistattehan että myös talokuvissa on tunnistamattomia – sellaiset galleriat on merkitty tähdellä (*).

Kategoria(t): yleistä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Kuvien tunnistamista – perheet

 1. Markku Kesäniemi sanoo:

  (Kommenttiketju yhdistetty)

  Solja: Vaihdoin tähän erilaisen esitystavan kuvagallerialle, käykääpä katsomassa Perheet -galleriaa. Jos tämä toimii hyvin, niin vaihdetaan samanlainen pikkuhiljaa kaikille kuvasivuille.

  7. Ruottinen
  Edessä pikkupoika on Juhani Lotvonen, Hellin poika. Ruudullisessa mekossa on Ähkylän tytär Martta. Kuva on otettu 1920-luvun lopulla Myllyntörmässä ja taustalla näkyy Yrjänän rakennukset.

  Solja: Kiitos Markku tunnistuksista! Kuva on siis isäsi ottama, merkitsin. Ja Myllyntörmä – tässäkin on ollut siis tuulimylly! Oletko Markku törmännyt yhteenkään isäsi kuvaan jossa olisi tuulimylly? Muistaako kukaan näistä tuulimyllyistä mitään? Jos on muistoja niin voi laittaa vaikka sähköpostillakin niitä!

  Hei Solja,
  Myllyntörmässä ei ole kai ollut koskaan tuulimyllyä. Nimi tullenee siitä, että Onni Tillmanilla on ollut moottorilla toiminut mylly törmän päällä. Myllyn perustukset ovat vieläkin nähtävillä. Myllyntörmä nimi on aika uusi (jos se tuosta myllystä tulee), koska Tillmanin mylly on ollut tuolla paikalla ilmeisesti 1930-1940-luvuilla. Voin olla vuosista väärässäkin; milloinkahan Onni siirsi toimintansa kirkonkylälle? En muista nähneeni sellaista kuvaa, jossa olisi tuulimylly.

  Solja: Katsopas – Tillmannin myllystä mainitaan tässä jutussa http://www.laitasaari.fi/laitasaaren-kirje-1945/ Tillman Oy:n sivuilla kerrotaan ”1932: Onni ja Jenny Tillman perustivat Tillmanin Mylly ja Saha -yrityksen. Toiminta alkoi sahauksella ja viljan jauhatuksella, etupäässä Muhoksen talousalueelle.
  1945: Aloitettiin höyläämään puutavaraa vilkkaan jälleenrakennuksen tarpeisiin. jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *