Juuret Henttuojan törmällä – sukusaaga Muhokselta

Sukukirja - Raimo Ranta Yksi Laitasaaren historiasivuston kantavista voimista, Raimo Ranta, on saanut useita vuosia kestäneen Perttunen-Henttunen -sukutietojen keruutyön kansien väliin! Kirja tulee painosta kuukauden kuluttua ja sitä voi ennakkotilata Raimolta.

Perhetaulujen lähtöhenkilöt ovat Tuomas Pertunpoika Perttunen (s. n. 1668 Oulunsuussa) ja vaimonsa Elin Laurintytär Henttunen (s. n. 1675 Muhoksella). Perhetauluja on 1.931 kpl ja niissä on 11.856 henkilöä. Tauluihin on koottu eri lähteistä löytyvää tietoa ko. perheen elämästä ja asuinpaikoista; sukua sivuavaa Muhoksen sekä Oulujokivarren paikallishistoriaa 1500-luvulta nykypäivään. Kirjassa esitetään myös Tuomas Perttusen ja Elin Henttusen esivanhemmat 1500-luvun alusta alkaen.

Sivuja 620 (A4-koko), kuvia 150 kpl. Lankasidottu ja neliväriset, laminoidut kovat kannet.

Kategoria(t): yleistä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Juuret Henttuojan törmällä – sukusaaga Muhokselta

 1. Reijo Kamula sanoo:

  No tähän sukuun sitä kierrytään. Isäni äidinäiti on Valpuri Henttunen Laitasaaresta!

  Solja: Mistä talosta tämä Valpuri oli?

  Reijo Kamula: Walborg (Valpuri) Henttunen synt. 10.3.1842 Muhoksella on isäni mummo. Hän on Bertil Gustavson Henttusen s. 08.04.05 ja puolisonsa Eva os. Kaiponen s. 25.06.1805 tytär. Nämä molemmat on kirjattu Muhoksella syntyneiksi. Mihinkään taloon en heitä pysty tämän kummemmin yhdistämään!

  Solja: Kyllä vaan tulet tähän Raimon kirjan sukuun. Valpuri on syntynyt Muhoksen puolella, ei Laitasaaressa. Perhe näkyy mm. tässä rippikirjassa http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=5684858

  Reijo Kamula: Näin oletin, kun sukunimi rupesi täsmäämään! Kiitos sinulle tästä.

  (kommentit yhdistetty)

  • Jukka Ukkola sanoo:

   Moro vaan.Valpuri on syntynyt Muhoskylän Karhu 32 :ssa. Ja , Reijo tervetuloa myöskin tähän laajan Kaiposten sukuun ,johon me Muhoksen Ukkolatkin kuulumme.
   .Jukka

   Reijo: Kiitos. Nämä suvut kietoutuvat läheisesti yhteen, kun taaksepäin mennään. Itsekkin olen roikkunut Juho Erikson Koukkarin haaranperissä 1635 Paltamon Otermalla ja toisaalla Niklas Haara jonka kuolinvuodeksi on kirjattu 1672. Näin kauas on taaksepäin päästy meidän suvun osalta isänpuolelta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *