Jurvakainen no 45 historia

Lipon talo Saimme kirjoitettua, kovastikin Sarin tuella, historiaa Jurvakaisen asukkaista. Minulla oli enemmän tietoa vuodesta 1845 alkaen, kun esi-isäni Jaakko Juhonpoika Penninkangas (s. 1785) tulee isännäksi taloon. Jurvakaisessa oli jo aiemmin vuosina 1794-1812 oli ollut isäntänä hänen isosetänsä eli isoisänsä veli Perttu Hangaskangas (s. 1761). Jaakko Juhonpojan suku jatkoi tilalla asumista aina 1900-luvun alkuun saakka.

– Eila Paso

Yhteistyössä tehty teksti on ollut mielenkiintoinen toteuttaa, sillä onhan meidän molempien esi-isät talossa asuneet. Eilan Penninkankaat ja minun Aspegrenit. Eilan tiedot talosta alkoivat vuodesta 1845 ja minä keräsin sitten ne muut tiedot sitä ennen. Suosittelen kyllä tällaista toteutustapaa muillekin. Talojen asukkaat ovat vaihtuneet usein ja todella harvassa talossa on asunut sama suku alusta alkaen. Talohistorian kirjoituksen voi jakaa useammallekin kirjoittajalle, jottei yhdelle tulisi liian ylivoimainen urakka. Kaikista parhaimmat tuloksethan tulee näin, koska jokainenhan on erityisesti kiinnostunut juuri omasta suvustaan.

– Sari Heimonen

Kategoria(t): 45 Jurvakainen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Jurvakainen no 45 historia

 1. pentti lohela sanoo:

  Iikka antinpoika Pikkaraisen s 1851 pojasta
  Lauri Tikkasesta ( rak mest. s 1901) on mainintaa Tauno
  Tönningin muistelmateoksissa. Tauno kehuu työmaamestariaan.

 2. Solja sanoo:

  Niin – onkohan juuri missään asunut samaa sukua kovin pitkään? Tähän mennessä pisimpään saman suvun hallussa ollut tila aina nykypäivään saakka – näiden tutkimusten mukaan on Kosunen 10 – alkaen vuodesta 1720 http://www.laitasaari.fi/taloja/kosunen-no-10/ katsokaapa tuolta sivulta mm. vanha puumerkki joka löytyi vilja-aittaa kunnostaessa räystään alta.

 3. Sari sanoo:

  Moi Solja ja Pentti,
  Kiitokset Pentti vinkistä. Tarkistamma tään. Joo Solja, tää Kosunen on varmaan vanhin tähän mennessä, Pikkarainen on myös yksi vanhimmista 1820 luvulta tähän päivään samaa sukua -tyttärien kautta, isälinja on vaihtunut ko.talossa jo ajat sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *