Jääkärieversti Väinö Virkkunen (ent. Snellman)

Väinö Fredrik Virkkunen (ent. Snellman, s. 14.11.1894 Laitasaari, k. 13.7.1953 Helsinki) oli suomalainen jääkärieversti. Hän sai sotilaskoulutuksensa ensimmäisen maailmansodan aikana Saksassa ja tulikasteensa Saksan itärintamalla Misse-joella. Myöhemmin hän osallistui Suomen sisällissotaan joukkueenjohtajana Valkoisen Armeijan riveissä.

Virkkusen vanhemmat olivat agronomi Albert Herman Nils Henrikinpoika Snellman (s. 6.1.1857 Rovaniemi, k. 18.11.1921 – lue muistokirjoitus tästä) ja Mathilda Katharina Matts Leanderintytär Källström (s. 27.8.1867 Oulu). Isä työskenteli opettajana Koivikon maatalouskoulussa ja oli perustamassa Saarelan osuusmeijeriä Yliväärän tilalle. Hänen perheestään voi lukea täältä.

Snellmanit omistivat Kaupin tilan no 36 parinkymmenen vuoden ajan 1886-1904, mutta asuivat ilmeisesti kuitenkin Koivikossa. Heillä oli sukulaisia Hakkarilassa no 25, Isomäätän no 16 Väänäsellä sekä Rahkosta no 11 lohkotussa Rahkolassa. Äidin veli Albert Källström (myöh. Sara) oli Laitasaaren ensimmäinen kauppias, ns. maakauppias Kaupin kaupassa.

Albert Herman Snellman ja Mathilda Katharina o.s. Källström

Väinö Virkkunen vihittiin avioliittoon vuonna 1923 Annie Irene Fagerholmin kanssa.

Virkkunen liittyi vapaaehtoisena Saksassa sotilaskoulutusta antavan jääkäripataljoona 27:n 2. komppaniaan 2.2.1916. Hän otti osaa taisteluihin ensimmäisessä maailmansodassa Saksan itärintamalla Misse-joella, Riianlahdella ja Aa-joella.

Sotien jälkeen hän oli Helsingin veroviraston palveluksessa aina vuoteen 1953 saakka. Hänet haudattiin Helsingin Hietaniemen hautausmaalle. Hautakivessä on myös hänen sisarensa Signen nimi.

Lue lisää Väinö Virkkusesta Wikipediasta. Lue myös toisesta Laitasaaressa asuneesta jääkäristä.

Perhekuva on ilmeisesti ainoa sivustomme kuva, jonka on ottanut kuuluisa puolainen Kuopiossa asunut valokuvaaja Victor Barsokewitsch. Lue Helsingin Sanomien artikkeli, joka sisältää upeita kuvia tästä. Victor Barsokewitsch valokuvakeskus Kuopiossa. 1

  1. Kuva linkitetty tältä sivustolta
Kategoria(t): 11 Rahko - Rahkola, 25 Hakkarila, 36 Kauppi, 39 Koivikko Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *