Inkalan nuoriväki urheilee

Aili Kosunen Inkalan talon tytär Aili Kosunen (myöh. Pulliainen) on kertonut veljistään Taunosta ja Villestä että kummatkin heistä olivat harrastaneet paljon urheilua. Nuorempana isä Heikki Kosunen oli tukemassa liikuntapitoisia harrastuksia. Inkalan puohin katolle rakennettiin hyppymäki ja isä-Heikki oli maannut hyppymäen alla, kun Ville ja Tauno sekä naapurin pojat olivat laskeneet alas.

Pojat olivat Ailin mukaan kävellenkin tai pyöräillen lähteneet Ouluun moukarinheittoon. Martti Kesäniemi mainitsee kirjassaan Muhokselta muutkin kummat Kosusen veljekset Taunon ja Villen, joilla oli lajinaan moukarinheitto. Laji oli maalaisurheilulajina hieman outo, kirjoittaa Kesäniemi. Villellä ja Taunolla oli 30-luvulla useita Oulun piirin mestaruuksia.

Myös Inkalan tytöt kävelivät ja pyöräilivät pitkiä matkoja niitylle, asioille ja välillä huvituksiinkin Pyhäkoskelle. Koski oli komeudessaan oiva tutustumiskohde ja Leppiniemessä käytiin etenkin juhannuksen aikoihin seurojentalolla juhlissa.

Aikaisemmin kyseltiin tunnistuksia laitasaarelaisten urheilijoiden kuviin, jota on Kosunen 10 galleriassa, katsokaapa vielä kertaalleen, tunnistatteko?

Kategoria(t): 37 Ähkynen, 38 Inkala Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *