Holapasta Parviaiseen ja Parviaisesta Holappaan

Vaikka olenkin aloittelija sukututkimuksessa, löysin minäkin jotain ”uutta”, tai siis arvelen löytäneeni. Nimittäin yhteyden Juorkunan Holapista Parviaisen taloon: Laitasaaren Holapan no 51 perustanut Tuomas Pekanpoika Parviaisen (s. 5.6.1722) isän isä on mielestäni Juorkunassa asustanut Tuomas Holappa (s. n. 1654). Lisää aiheesta löytyy Parviaisen no 2 talosivulla.

Odotan mielenkiinnolla, löytyykö Holapan sukuja tutkineelta Soljalta tukea tälle oletukselle vai kumoaako hän sen totaalisesti :D Jos oletus saa tukea, on myös mielenkiintoista kuulla, mistä nämä Holapat ovat Juorkunaan tulleet.

Kategoria(t): 2 Parviainen, 51 Holappa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta kohteessa Holapasta Parviaiseen ja Parviaisesta Holappaan

 1. Sari sanoo:

  Tämä on mitä suuremmalla todennäköisyydellä tiedossa sukuseurassamme ;)

 2. Jaana sanoo:

  Nää, näin sitä masennetaan aloittelijat ;) No, saan varmaan sitten tukea tuolle oletukselleni :D

  • Sari sanoo:

   Kyseessä on ak:n esi-isä Holapissa.

   • Solja sanoo:

    Mitä tarkoitat Sari, ak:n esi-isä? Juorkunan Holappia olen tutkinut sen verran kun tulevat mieheni sukuun (yhden esiäidin kautta) – mutta vain näiden veljesten veljen Antti Tuomaksenp osalta josta tuli Juorkunan Holapan isäntä isänsä jälkeen. Eli ainakin minulle tämä oli uusi ja mielenkiintoinen tieto. Johan sitä mietittiin että miksi kummassa Parviainen antaa talolleen nimeksi Holappa :-) Tässä olisi varteenotettava selitys asiaan.

    • Kirsti Kotajärvi sanoo:

     Minulla on virkatod.
     kkl 302/1862-1871 Laitasaari N:o 51 Holappa.
     Kuusamosta muuttivat Muhokselle 14.11.1869 aviossa
     Påhl Henrikinpoika RÄISÄNEN s 07.09.1827 vihitty avioon v. 1847. Vaimo: Greta s 05.03.1826. Vaimo kuoli 01.09 1870. Aviosta merkittynä viisi lasta.
     Jossakin vaiheessa nimi Räisänen on muuttunut Holapaksi, miksi, ihmettelen.

     • Solja sanoo:

      Hei Kirsti, tällä seudulla on ollut yleinen käytäntö se, että sukunimeksi vaihtuu talon nimi. Kirkonkirjoissa Räisänen näkyy jonkin aikaa, mutta tippuu sitten heiltä pois. Oletko lukenut Holapan talotarinaa – siellä on nämä Räisäset selvitetty. Eli klikkaa tuosta vasemmalta taloa Holappa 51.

 3. Jaana sanoo:

  Wuhuu, ehkä mä sittenkin löysin jotain uutta \o/

 4. Sari sanoo:

  Hei, tarkastelin tänään nyt tätä Tuomasta mitä mulla on tietokannassa (laajempi on sukuseuralla) niin eipäs olekaan tämä Tuomas mun esi-isä. Olen tutkinyt Utajärven Taikina-ahoja ja sitä varten on näitä tietoja mullakin. Jälkipolvitauluja on tiedossani 263 kpl tälle Tuomaalle. Antti Tuomaanpka s. 1673 jälkeläisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *