Vänttilän puukorvo ja puumerkki

Vänttilässä no 61 ei ole säilynyt kovin paljon vanhoja esineitä; yksi harvoista on kaksikorvainen kimpiastia, joka on saanut kunniapaikan lipaston päällä. Haristuuhan se tietysti kuivassa sisäilmassa, mutta pitää joskus kiristää siteet varovasti. Lieköhän tuo astia yksi niistä 68 maitopytystä, jotka mainittiin Vänttilän emännän, Marja Kaupin perukirjassa?

Vänttilän korvo
Korvon alla, lipaston päällä oleva pellavaliina ei sen sijaan ole vanha, vaikka malli onkin tuttu karjalaisista punapoiminnoista. Liinan on kutonut ja kirjaillut nurmekselainen käsityötaitaja Edit Tuohino. Olin ihaillut hänen tekemiään liinoja pitkään, ja sain tämän 30-vuotislahjaksi äidiltäni. Liina oli visusti kaapissa liki kymmenen vuotta, kunnes muutimme Vänttilään. Ennen ensimmäisenkään muuttolaatikon sisälle kantamista levitin liinan talon vanhalle, pitkälle pirtinpöydälle, jolle se sopikin kuin valettu. Lipaston päältä liina löysi kuitenkin turvallisemman paikan.

Vänttilän korvo
Korvossa ei valitettavasti ei ole vuosilukua, vain tekijän puumerkki, B. Tietääkö kukaan tältä seudulta kimpiastian tekijää, joka olisi käyttänyt tuollaista puumerkkiä?

Kategoria(t): 61 Vänttilä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *