Vänttilän Klaaran aiemmista vaiheista

Vänttilän ensimmäisen emännän oli tarkoitus olla Haatajan Kallen vaimo Vappu Sakarintytär Määttä, mutta tämä ehti kuolla ennen kuin Kalle sai luvan alkaa raivata uudistilaa Mettäperälle. Niinpä ensimmäinen emäntä olikin Klaara Ollintytär Flink.

Klaaran aiempien vaiheiden selvittäminen ei ollutkaan ihan helppoa. Oletin, että Flink olisi sotilasnimi ja peräisin hänen edelliseltä aviomieheltään. Mm. Oulunsuusta löytyi Flink-niminen sotilastorppa mutta siinä asuva perhe ei ollut oikea. Selasin kuitenkin Oulunsuun rippikirjaa ja törmäsin sattumalta Erkkolan ja Kurkelan taloissa Klaaraan ja hänen ensimmäiseen mieheensä Pekka Kärkkäiseen (kuva alla). Pekan edeltävistä vaiheista en ole löytänyt mitään tietoa.

Rippikirja Etsiskelin pitkään Klaaraa ja törmäsin Olli Flinkiin Hietaniemen seurakunnan kirkonkirjoissa. Luulin ensin paikannimen viittaavan Helsingin Hietaniemeen ja sivuutin tiedot epäoleellisina. Kun viimein tajusin, että kyseessä olikin Tornionjokilaaksossa sijaitseva seurakunta, aloin penkoa tietoja tarkemmin. Ja sieltähän Klaara löytyikin (alla kuva syntyneiden kirjasta)

clara_flinck_hietaniemi_fodde_1738

Klaaran vaiheista ennen Laitasaareen muuttoa kerrotaan tarkemmin Vänttilän asukkaita -sivulla.

Kategoria(t): 61 Vänttilä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *