Muhos lakkauttamassa Laitasaaren kouluja

LAITASAAREN, HUOVILAN ja/tai KORIVAARAN KOULUT LIIPASIMELLA

Kannata aloitetta: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/16237

Näemme Muhoksella hyvät mahdollisuudet erottua muista lähikunnista pienten kyläkoulujen säilyttämisellä ja tällä tavoin saada lisää lapsiperheitä muuttamaan kuntaamme.

Haluaako Muhos supistaa kouluverkkoa nopealla, jopa hätiköidyllä aikataululla vai kehittää kuntaa lapsiperheitä kutsuvaksi elinvoimaiseksi kunnaksi?

  • suuret luokkakoot luovat haasteita lasten yksilölliselle huomioinnille sekä hyvinvoinnin edistämiselle
  • lapsimäärien kasvaessa opetuksen laatu heikkenee
  • mihin lakkautettujen koulujen oppilaat mahdutetaan?
  • liikunta- ja harrastustilat vähenevät ennestään jo vähäisistä tiloista
  • maksuun tulevat koulukyytikustannukset, jotka usein aliarvioidaan -onko nykyisillä kuljetusyrityksillä resursseja koulukyytien toimivuuden takaamiseksi?
  • lakkautusuhan alla olevat koulurakennukset ovat hyväkuntoisia, joilla käyttöikää on useita vuosia, kustannukset rakennusten ylläpidosta eivät katoa, vaikka koulutoiminta lakkaa
  • päivittäinen hyötyliikunta vähenee (koulumatkat).

Maailmalla kiertää jatkuvasti uusia, herkästi tarttuvia ja leviäviä virustauteja. Useat opetustilat ja pienet yksiköt mahdollistavat nopean reagoinnin äkillisestikin muuttuvissa maailmantilanteissa ja takaa hyvän opetuksen myös mahdollisessa etäopetuksessa.

Adressi on avoin kaikille muhoslaisille (tai täällä maata/kiinteistöjä omistaville), jotka haluavat ilmaista tukensa pienten kyläkoulujen puolesta.

– Huovilan- ja Korivaaran vanhempaintoimikunnat

J.K. Ikävä kyllä Laitasaaren koulu myöhästyi tästä aloitteesta vaikka tieto heille menikin hyvissä ajoin. Koulu yhtyy aloitteen henkeen varmasti – nyt on aika olla solidaarinen kaikille pienille Laitasaaren kouluille – yhtään näistä ei tarvitse lopettaa! Jokainen kyläkoulumme on täynnä oppilaita, vajaakäyttöä ei ole.

Kategoria(t): yleistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *