Koistila no 22 historia

Viskaali

Tässä kohtaa voisi sanoa että Perttunen sentään!

Nimittäin Koistila no 22 on yksi Perttusen taloista, joita Laitasaaressa on useampia. Siinä kun on selvitellyt muutaman kymmenen Perttu Pertunpoika Perttusen sukujuuria, jälkeläisiä ja paikasta toiseen liikkumisia, niin alkaa jo pyörryttää! Olen aloittanut tämän tilan tutkimisen marraskuussa 2012 eli se on valmistunut todella pitkän ajan kuluessa.

Koistila on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista tiloista Laitasaaressa, eikä vähiten lääninviskaali Olof Wallinin perheen vuoksi joka tilalla asui vuodesta 1808 lähtien. Viimeiset Wallinin suvun edustajat muuttivat vuonna 1890 Ouluun.

Tilasivulle ladattuihin valokuviin liittyy myös erikoinen historia: ne ovat kulkeutuneet aikoinaan vuonna 1920 täältä Hailuotoon, Marttalan eli Timosen tilalle. 70-luvulla kuvat löysi mummolansa ullakolta Jukka Annunen, joka ystävällisesti lähetti meille skannatut kuvat. Kuvien alkuperäinen omistaja asui tilalla 1870-1920 eli kuvia on todella pitkältä ajalta. Useassa on myös tunnistamattomia ihmisiä, eli käykääpä kurkistamassa ja kommentoikaa!

Kategoria(t): 22 Koistila Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *