Kauppi no 36 historia

Kauppi Yhteistyössa Raimon kanssa saatiin Kaupin no 36 asujaimisto selvitettyä vuodesta 1649 aina nykypäivään. Siitä tulee tuollaiset mukavat 363 vuotta. Itseltäni löytyi tietoa vasta vuodelta 1786, eli tässä näemme hyvän esimerkin siitä, kun yhdistetään voimat asujaimiston selvittämisessä. Suuret kiitokset, Raimo!

Tänään sain tietää, että Kaupissa on ollut myymälänhoitajana myös Hanna Greus, joka myöhemmin perusti oman kaupan pohjoispuolelle. Kaupparakennus on edelleen olemassa Hannankaupantiellä ja sitä omistaa Hannan poika Eino Greus. Tämän tiedon kertoi Elma Väänänen (o.s. Tomperi, s. 1921) – hyvämuistinen ja pirteä vanhus, Hän on syntynyt Ylikiimingissä, mutta muuttanut Laitasaareen vanhempineen jo 8 kuukauden iässä.

Kävimme Jaanan kanssa haastattelemassa Elmaa – olipa mielenkiintoinen juttutuokio! Elman haastattelu tallennettiin digisanelimeen ja puramme sen sieltä tekstiksi, jahka ehdimme. Kiitos myös Väinölle Pääahon suvun tiedoista!

Kaipaisin myös kuvia Kaupista – onko niitä kenelläkään? Minulla on vain tämä yksi, jonka otin viime kesänä melontareissulla joelta.

Kategoria(t): 36 Kauppi, Määttä (kantatalo) Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *