Joulukirje Atlantista

Arolan pariskunta Amerikassa

Kas tuossa huomasin että joulukin on tulossa ja muistin että meillä on sukulaisia ja tuttavia siellä synnyinmaassa että lähetän vähän kahverahaa.

Niin kysyin teitän lapsiltanne mutta he sanoivat, että raha on Amerikassakin tienaamisessa, sillä onhan niillä enempi rahaa kuin meillä, vain ei ole meilläkään niin paljon että ramata kannattaa.

Vain panemma varaina mukaan sillä isä on ollut jouten jo (toista vuotta) ja Paavali tämän kesän Marian päivästä ja Pauli on mennyt meiltä jo pois Annansa kans ja se on Palmerissa. Se on kauppatrenkinä ja se sano että hän tykkää hyvin, sinne on täältä viijen taalan kyyti.

Ja mainitsen että me olemma voineet hyvin, jota samaa kallista herran armolahjaa soisin sinunkin saavan nauttia.

Ja mainitsen että ilmat ovat täällä pyryisiä ja lunta on tavallisen paljon ja minä olen Arolassa piikana. Arolan Ritu on tehny sormen pituisen tytön tuorustaiaamuna, ei siinä ollu vielä henkiä.

Ja meillä ei ole tullu Nikaralle kirjoitetuksi kun minun järkeni on niin yksitoikkoinen ja pännäni kuin kohennuskeppi ja käteni vapisevainen.

Ja nyt lähetän teille 5 markka ja Juuson emännälle viisi markkaa eli yksi tollari kumpasellekin ja eipä nyt muuta tällä kertaa kuin jääkää hyvästi Paavo ja mumma ja voikaa hyvin ja sanokaa Juusolle sytämen rakkaita terveisiä ja hänen emännälleen ja lapsilleen.

Ja älkää pahastuko tähän minun töherrykseen.

Näitä piirsi Anna H

P.S. Kirje on kirjoitettu Amerikasta paikkakunnalta Atlantic Mine, Houghton Michigan ennen vuotta 1916, todennäköisimmin jo 1890-luvun alussa, jolloin Amerikkaa koetteli pitkä lama. Onko kirjoittaja Anna Honkavaara o.s Räisänen (1838-1925)? Kirje on kirjoitettu Holapan no 51 väelle eli siis Annan veljille Paavolle ja Juusolle puolisoineen.

Kategoria(t): 51 Holappa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *