Halosen kauppakirja

Muhos

Täten myymme me edesmenneen talokkaan Sylvester Halosen eli Kilströmin perilliset eli kuolinpesän osakkaat nimittäin, minä Johan Eetvart Halonen omani, ja minä Johannes Sakari Könö vaimoni Maria Justiina Halosen perintö osuutet, kiinteää omaisuutta Halonen ja Kotikangas nimisistä perintötaloista Not 54&65 Muhoksen pitäjään Laitasaaren kylässä ostajille, entinen Torppari Iisakki Kärnälle ja talonpoika Aarne Matias Lehtolalle, yhteisesti omistettavaksi, keskenämme sovitusta hinnasta, seitsemäntuhatta seitsemänsataa viisikymmentä /7750/ markkaa kummallekin, eli viisitoistatuhatta /15500/ viisisataa markkaa yhteensä, josta 500 markkaa paikalla maksettiin ja kuitataan, loppu kauppahinnasta on maksettava tämän kulumassa olevan helmikuun kuluessa ilman korkoa. Ostajat saavat maaomaisuutet haltuunsa heti sitten, kun jakotoimitus on päättynyt ja tilan osuuksien rajat pantu.

Muutoin on sovittu, että jos tilain ositus ja rajain käynti viipyis yli ensi kesän, saavat ostajat kuitenkin nauttia ensi kesän tulot, nyt meidän myymiltämme tilan osuuksilta.

Myyjät vastaavat kaikista ulosteoista ja rasituksista vuodelta 1917 ja ostajat vastaavat kulumassa olevan vuoden 1918 alusta lukien.

Ostajat vastaavat nyt myytyjä tilan asumuksia kohtaavat jakokustannukset ja maanmittarin palkat.

Ostajat saavat tämän kauppakirjan nojalla jakotoimituksissa valvoa etujaan, ja luovumme me nyt kaikista etuoikeuksistamme.

Kauppa kahden yhtäläisen kauppakirjan kanssa vakuutetaan.

Muhos Helmikuun 11. p 1918

Johan Eedvar Halonen                Hilma Halonen
H H

Juho Sakari Könö                          Maria Könö
J K

Edellä olevaan kauppaan suostumme ja vastaamme siitä kaikin puolin.

Aika ja paikka kuin edellä.

Aarne Matias Lehtola                    Iisakki Kärnä
                                                                  K

Todistavat

Juho Heikkinen                  Matti Kärnä

Kir sama

Edellä määrättyä kauppahintaa maksetuksi kuitataan, myöjäin nimelle asetetulla Oulun kaupungin Säästöpankin vastakirjaa vastaan N:o 20742 sisältävä rahaa kolmetoista tuhatta seitsemänsataa kahdeksantoista markkaa yhdeksän penniä /13718 mk 9 p/ kuitataan.

Muhos Maaliskuun 1. päivänä 1918

Johan Eedvar Halonen              Juho Sakari Könö
J K

Todistavat

Juho Heikkinen                            Anna Heikkinen

– Puhtaaksikirjoittanut Aarno Sipola   Ks. Halosen no 54 historiikki

Kategoria(t): 54 Halonen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *