Elsi Lehikoisesta Koivu ja Tähti -henkilö


Muhoksella joka toinen vuosi jaettavan Koivu ja Tähti -henkilön tunnustuksen vastaanotti 8.6.2024 Elsi Lehikoinen.

Elsin kuva linkitetty Tervareitin sivulta, lehden ja kuvaaja Laura Halosen luvalla, lue artikkeli tästä (lehden tilaajille).

Elsi on tuttu monelle laitasaarelaiselle; mukana niin Laitasaaren Martoissa että Laitasaari-Seurassakin. Martoissa hänellä on jäsenyyttä pian 50 vuotta, lieneekö jo Suomen ennätys! Elsi on myös Muhoksen kotiseutuyhdistyksen kantavia voimia; arvokasta kotiseututyötä yli 20 vuotta, sihteerinä vuodesta 2006 lähtien.

Elsi yhdessä Leskelän Kalevin kanssa on lähettänyt sivustolle kaikkiaan 33 artikkelia! Lämmin kiitos Elsille ja ihanaa kesää!

Koivu ja Tähti -nimitys voidaan antaa kunnianosoituksena henkilölle, joka on huomattavalla tavalla edistänyt Koivu ja Tähti -perinnettä, tuonut esille Muhoksen historiaa ja omaleimaisuutta. Hänen toiminnallaan on myös merkittävää kulttuurista vaikutusta paikallisesti ja maanlaajuisestikin.

Aikaisemmat tämän nimityksen saaneet ovat Armi Kuusela (1996), Arto Paasilinna (1999) ja Terttu Jurvakainen (2008). Benjam Myllyselkä ja Kirsti Mäkinen, kunniamaininta Alli ja Väinö Karppinen (2014), Kalevi Leskelä (2016), Kaarlo Mertaniemi (2018), Raimo Ranta (2020) ja Solja Holappa (2022)