Vänttilän Marjan perukirja

Kesällä 2010 aloitimme Vänttilän (Laitasaari no 61) suullisen perimätiedon keräämisen, kun vierailulle tuli Korpelan suvun jäseniä. Suku omisti Vänttilän käytännöllisesti katsoen koko 1900-luvun.

Vieraat toivat mukanaan heidän aikanaan peräkamarin nurkassa olevassa arkussa säilytetyn arkun sisältöä eli arvokkaita historiallisia dokumentteja, vanhimmat olivat 1800-luvulta. He antoivat ystävällisesti meidän kuvata dokumentit ja käyttää niitä talon historian tutkimisessa.

Aloitin aineiston tutkimisen lukemalla talonemäntä Marja Vänttilän eli Kaupin perukirjaa vuodelta 1900. Olen aprikoinut, oliko emännän kuolema yksi syy siihen, että hänen leskensä Juho Vänttilä eli Kauppi luopui tilasta ja myi sen Emmanuel ja Ulla Korpelalle vuoden 1901 lopussa. maija_vanttila_perunkirja_ote_110710

Tässä ote perukirjasta. Käyttöastiat ja irtaimisto yleensä ovat olleet tuohon aikaan arvokasta omaisuutta ja likimain joka kapine on listattu.

Kaupin historiasta voit lukea täältä.

Kategoria(t): 36 Kauppi, 61 Vänttilä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Vänttilän Marjan perukirja

  1. Solja sanoo:

    Mahoton määrä maitopyttyjä, 68 kpl? Mihinkähän on voitu noin isoa määrää tarvita? No – katsoin eräästä äidin suvun perukirjasta, siinäkin oli 50 maitopyttyä. Mitähän lienevät nuo mainitut 5 pänttyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *