Tunnistatko tiernapojat?

Tiernapojat 1950-luvun puolivälissä

Tiedämme keitä laitasaarelaisia tiernapoikia kuvassa on, mutta tiedätkö sinä?

Vasemmalla Kuningas Herodes, sitten Murjaanien Kuningas ja Knihti – oikealla tähdenpyörittäjä Mänkki.

Oletko ollut tiernapoikana, onko sinulla muistoja siitä? Kävittekö kiertelemässä ja esiintymässä naapuritaloissa tai muualla? Saitko palkan esityksestä, millaisen?

P.S. Kuvan omistaja voisi pitäytyä tunnistamisesta tällä kertaa ;-)

Kategoria(t): yleistä Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta kohteessa Tunnistatko tiernapojat?

 1. Esko Könö sanoo:

  Kyllähän me tällä porukalla kierrettiin kylän taloissa.Ja aina joku lanttikin saatiin.Kun Seurojentalolla oli Laiven pikkujoulu niin sieltä ropisi vähän reilummasti tuohon Knihtin kypärään.Ovat ihan mukavia muistoja

 2. Sari sanoo:

  Tämä kuva on todella ihana löytö! Hieno tuo Herodeksen ”viitta” .

 3. Jukka Ukkola sanoo:

  Tiernapoikia en tunnista ,mutta ilmeisesti suksilla olleet liikkeellä kengistä päätellen,vieläköhän tuo hieno 1960-luvun itse tehty kuusen-jalka on käytössä?

 4. Esko Könö sanoo:

  kyllä kuusen jalka on viiskymmen luvulta kuva on noin viiskymmen luvun puolivälistä

 5. Jukka Ukkola sanoo:

  Tulipahan kuusen-jalan ikä seleville ,meillä oli käytössä 1960-luvulla tehty samanmallinen pyöreäpohjainen ,joka hiukan vuoti vettä hitsaus-saumasta ,tuo 50-luvun malli taisi olla pitävämpi,kun siinä oli kartiopohja ,ilmeisesti ahjossa kuumennettu ja taottu.

  • Solja sanoo:

   Tiernapoikien nimet laitettu, klikkaa kuvaa niin näet kuvatekstin. Tämä on riemastuttava kuva, pojat tolkkuina esiintymässä ja tuon ajan monikäyttöiset muotijalkineet – hiihtomonot – jalassa. Itse olen ollut myös näissä hommissa, joka roolissa. Mänkkinä olo oli helpointa kun saattoi laittaa lunttilapun tähden taakse. Kerran lauloin Murjaanien kuninkaan osan musta nailonsukka päässä, suun kohdalle leikattiin reikä. Naapureissa kierreltiin ja pyydettiin ”tähteemme kynttilänpätkää”. Sen kerran saimmekin yhdestä nuukasta talosta, eikä oikein tykätty. Yleensä saatiin keksejä ja karamellejä, harvemmin rahaa. Mutta hauskaa oli ja vähän jännittävääkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *