Luokkakuvia

17 vastausta kohteessa Luokkakuvia

 1. Esko Könö sanoo:

  19. Hyrkin koulun luokkakuva.Mäkelän Osmon kanssa kateltiin tätä kuvaa Osmo tunnisti taas muutaman.Alarivi 2.oik. Pentti Lotvonen ja laidassa Kauko Mäkelä Klemetti oli väärin 2. rivi vas. Maire Tihinen 3. vas. Annaliisa Mäkelä 2. oik. Eeva Korhonen ja laidassa on Pirkko Väliaho 3. rivi.vas. Ritva Pohjoisaho Inkerin ja Kirstin välissä on Eine Holappa Kirstin ja Kaarinan välissä on Raili Hiljanen Ylärivi vas. Aune Kuisma toinen oik. Seppo Suvanto ja laidassa Reijo Hyvärinen

 2. Eila Paso sanoo:

  Luokkakuva n:o 4 Laitasaaren koululaiset vuonna 1924
  Kommentoisin kuvatekstiä sen verran, että vuosiluvussa on muutaman vuoden virhe. Äitini Vieno on takarivissä toinen vasemmalta, ja hän oli syntynyt v. 1927.

  Luokkakuva n:o 4 .Siskoni tarkisti vielä alkuperäisen kuvan ,olisiko äitini kirjoittanut mitään kuvan taakse. Kenenkään nimiä ei siellä ole, on vaan kirjoitettu Laitasaaren kansakoululaiset keväällä 1937.Tuohon vuosilukuun sopii hyvin se,kun äiti kertoi olleensa silloin kolmannella luokalla. (kommenttia editoitu)

 3. Eila Hihnala sanoo:

  6. Hyrkin koulukuvassa eturivissä kolmas vasemmalta kyyköttää kädet häikäisyä suojaamassa Pentti Ojala. Samaa kuvaa katsottiin Pentin kanssa yhdessä. Ensimmäinen rivi vasemmalta Kaisu Apaja, Alli Veikkolainen, Pentti, Jouko Heimonen. Joukon takana Tauno Seppänen, vieressä oikealla kurkistaa Väinö Tomperi. Väinön takana oikealla on Laura Yrjämä ja vasemmalla Anna Tomperi. Eturivissä oikealta neljäs Kalevi Holappa. Toinen rivi oikealta ensimmäisenä Pekka Apaja, hänen takana oikealla Reino Parviainen.

  Hyrkin koulukuva n:o 25. Eturivissä vasemmalta toinen Tellervo Yrjämä, keskellä Kalevi Tihinen ja toinen vasemmalta Juhani Rahko. Toinen rivi kolmas vasemmalta Marketta Vimpari ja siskonsa Anneli on lettipäinen tyttö vasemmassa reunassa kolmannella rivillä. Marketan vieressä voisi olla Hannulan Juhani.

  27. Hyrkin koulu v. 1964. Eturivissä neljäs vasemmalta Kirsti Mäkelä ja takana Hilkka Kinnunen, Anita Mäkelä ja takana Merja Rahko, Kaarina Ratilainen, Tuulikki Taavetti, Matti Yrjämä, toinen oikealta Kaarina Mäkelä. Vasen ylärivi Ritva Vesala (opettajan tytär) ja Tuula Kinnunen, keskellä vaalea tukkainen poika Pekka Hannula ja Juha Suhonen.

  Hyrkin koulukuva n:o 5. Kolmannella rivillä neljäs poika oikealta on Paavo Ojala (s. 1914). Samassa kuvassa on todella Siepon Hilda. Hän on syntynyt v. 1911.

  Jatkanpa vielä opettajista. Miesopettaja v. -56 kuva 23. on Niilo Koskela.

  Hyrkin koulun opettaja (kuva 27.) on Veli Taavetti.
  (kommenttia editoitu)

 4. Solja sanoo:

  Koulukuvien tekstejä on nyt päivitetty, toivottavasti menivät kohdilleen. Ovat haastavia, kun on paljon pieniä päitä yhdessä nipussa :-) Laitoin muutamiin kuviin kysymysmerkillä – kuka opettaja, mikä vuosi? Ken tietää voi kommentoida niin laitan ylös. Yhdistelin muutamia tunnistuksia, että pysyvät tallessa, kommentissa on maininta editoinnista. Rehtori Irja Taskinen mainittu myös Heimosen kuviin kunniakirjan jakajaksi.

 5. Esko Könö sanoo:

  28.Kuva on otettu Ponkilassa siellä oli koulujenväliset yleisurheilu kilpailut kuvassa on Hyrkin koulun joukkue Alarvi vas.Kauko Korpela Verna Hannula Kaarina Väänänen Kalervo Korpela Martti Apaja Ylärvi vas.Rauni Keinänen Arja Välitalo Leila Holappa Esko Könö Ossi Mäkelä Kalle Keinänen takana pitkä poika on Heikki Holappa

 6. Väinö Väänänen sanoo:

  Kuva 28. Väinö Väänänen ei ole kuvassa,eikä saanut kolmtta palkintoa. Kaarina Väänänen sai tämän kolmannen palkinnon.

 7. Sari sanoo:

  Hei, kiitokset tunnistamisesta ja tarkennuksista Esko ja Väinö. Kysympä anopilta että onko tuo tyttö hän tuossa Korpelan Kaukon vieressä. Samaa näköä kyllä on. Ei taida olla Vernalla tätä kuvaa tai en ole nähnyt albumeissa. Päivitin tiedot kuvaan. Kaarinallahan tuo palkintolusikkarasia näyttää kädessä olevan.

 8. Eila Hihnala sanoo:

  Hyrkin kuva 6 on vuodelta 1938. Isäni oli ensimmäisellä luokalla koulussa.

 9. Pippa sanoo:

  Koulukuvien ylärivin toiseksi viimeinen, Hotintien koululta:
  Pylvään luona Helge Nuutinen, hänen edessä, silmiään suojellen Pentti Eskelinen, seraava välistä kurkistava taitaa olla Arvo Pirilä.
  Sitten pari seuraavaa ??,laitimmaisena Kalervo Lohela,hänestä taas oikealle pari ??. Ikkunan kohdalla puuhkalakkinen poika Jouko Keränen (kuollut 1959), hänen vierellään kolme ???.
  Pitkä poika ? ja hänellä olkapäillä Raimo Anttila.
  Pari poikaa jääneet aivan piiloon.
  Kuva on kai vain napattu välitunnilla, eri-ikäiset ja hajallaan !!

  • Solja sanoo:

   Nimet laitettu kuvaan, kiitos Pippa. Samoin Lusikkakosken kuvatekstiä korjattu Riitan kommentin perusteella.

 10. Anna Pennanen sanoo:

  Kuva 14 Koivikon oppilaat. Edessä toinen vasemmalta ruudullisessa puvussa on isäni äidinäiti Katri (Kaisa) Kokko(s.11.8.1875), sukunimi silloin vielä Apaja, Apajan talosta. Olisiko kuvassa valmistuneet, sillä minulla on hänen päästötodistuksensa Koivikosta päivätty 15.10. 1894.

  • Solja sanoo:

   Onpa mukavaa kun tämänkin kuvan salat aukeavat pikkuhiljaa. Lisäsin tekstiin Katrin. Kuva on myös Koivikon sivulla http://www.laitasaari.fi/laitasaaren-palvelut/koivikko/ josta sitä voi klikata isommaksi, tunnistaminen helpottuu. Olen ollut katsovinani että eturivissä vasemmalla olisi Kustaa Sipola eli Pirilä, isoisäni isän veli joka hänkin kävi Koivikon. On niin paljon suvun näköä, mutta en löydä nyt ykskaks mistään tietoa minä vuonna hän Koivikossa oli.

 11. Sinikka Koskinen sanoo:

  Koulukuva nro 3 Huovilan koululaiset op. Lydia Hirvelä; Ylärivin raitapaitainen poika on äitini veli Kalle Ossian Siekkinen s. 31.05.1917 Muhos. Äitini tunnistin kuvasta 12 sekä kuvasta 8 -Sinikka Koskinen Liedosta

  (kommenttia muokattu ja ydistetty toiseen kommenttiin, Soljan huom – henkilöt merkitty kuvaan – Huovilan koulun kuvateksti on Huovilan koulun sivulla ks. http://www.laitasaari.fi/taloja/pienihuovinen-no-32/huovilan-koulu/)

 12. Sara Ramsay sanoo:

  Kuvissa 3, 12 ja 13 on mukana muita oppilaita pienempi poika. Hän on Väinö Heikkinen, joka oli opettajatar Lydia Hirvelän sisaren poika.

 13. Kerttu Pyörälä o.s Korpela sanoo:

  Kuvan 17 keittäjä on Milja Honkanen

  Solja: Kiitos, lisätty kuvaan.

 14. Sedergren Hannele sanoo:

  Kuvan keittäjä on Olga Honkanen. Hänen tyttärensä on Milja. Opettaja on Eeva-Kaisa Vesala.

  Moi Hannele, eli sinun mielestäsi kuvan 17 keittäjä on Miljan äiti? – Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *