Solja Holapasta Koivu ja Tähti -henkilö

Muhoksella joka toinen vuosi jaettavan Koivu ja Tähti -henkilön tunnustuksen vastaanotti 2.9.2022 Solja Holappa.

Koivu ja Tähti -nimitys voidaan antaa kunnianosoituksena henkilölle, joka on huomattavalla tavalla edistänyt Koivu ja Tähti -perinnettä, tuonut esille Muhoksen historiaa ja omaleimaisuutta. Hänen toiminnallaan on myös merkittävää kulttuurista vaikutusta paikallisesti ja maanlaajuisestikin.

Koivu ja tähti -henkilö 2022 Solja Holappa Holappa tunnetaan mittavan, kolmiosaisen Laitasaaren kylähistorian tallentajana, mutta myös uutterasta ja sinnikkäästä työstään sukututkimuksen parissa.

Solja Holapan ja merkittävän avustajajoukon työn tuloksena Laitasaari on nykyisin siitä harvinainen kylä, että siitä löytyy paljon perinnetietoa myös verkosta. Verkkosivut ilmestyivätkin ensin ja vähitellen tarvetta ilmeni myös painetuille kirjoille. Viime keväänä valmistui kylähistorian kolmas ja viimeinen painettu osa. 1

Aikaisemmat tämän nimityksen saaneet ovat Armi Kuusela (1996), Arto Paasilinna (1999) ja Terttu Jurvakainen (2008). Benjam Myllyselkä ja Kirsti Mäkinen, kunniamaininta Alli ja Väinö Karppinen (2014), Kalevi Leskelä (2016), Kaarlo Mertaniemi (2018) ja Raimo Ranta (2020).

Kiitän tunnustuksesta esityksen tehnyttä Muhoksen kotiseutuyhdistystä sekä Muhoksen kunnan kulttuuritoimea!

-Solja Holappa (lue lisää kirjoittajasta tästä)

  1. Paikallislehti Tervareitti, Marianne Ollikainen – lue koko artikkeli tästä (vain lehden tilaajille), kuva Jari Riekki
Kategoria(t): yleistä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *