Muhoksen lauluseura (1920)

Muhoksen lauluseura (1920)

Museovirasto avasi 14.12.2020 yli 200 000 kokoelmakuvaa painolaatuisina vapaaseen käyttöön – kuvia voi hakea tästä esim. paikannimellä. Sieltä tämäkin upea kuva on peräisin. Aiemmin sen näyttökuva oli postimerkin kokoinen josta ei saanut mitään selvää. Kuvien hankkiminen Museovirastolta olisi maksanut kymmeniä euroja, siihen ei seuralla ollut mahdollisuutta. Huom! Kaikki kesällä julkaistavat artikkelit on ajastettu jo kevättalvella.

Kuva on otettu Muhoksen Valkolan eli Greusin talon edessä vuonna 1920. Takana Pielisjärveltä Muhokselle vuonna 1915 tullut lukkari-urkuri, kanttori Juho E. Nurmi – lue hänen perheestään tästä

Kanttorin edessä talon tyttäret, sisarukset Maria Aurora (myöh. Paakkola ja Valkola) ja Hilma Aliina Valkola (myöh. Huovinen). Mahdollisesti myös kolmas ja vanhin sisar, vuonna 1909 leskeksi jäänyt Liisa Gustava (myöh. Mustonen, tumma aluspusero). Hilmakin oli jo leski, miehensä Aappo Huovinen oli kuollut kaksi vuotta aiemmin vain 37-vuotiaana. Huovisista Heljän talossa voit lukea tästä.

Pieni nainen edessä on Laitasaaren koulun opettaja Inna Lindqvist, silmälasipäinen vanhempi nainen takanaan ehkä hänen kummitätinsä Amanda Emilia Aulin – lue heistä tästä. Inna kuoli 28.1.1922 eli vain puolitoista vuotta kuvanoton jälkeen.

Toinen oikealta on Aina Hilja Aurora Melart, Ivar Gideon Snellmanin vaimo, Suvelan kesäasukkaita. Kuvassa voi olla muitakin saman suvun naisia. Esimerkiksi Sylvia Snellman (myöh. Wiren, s. 1902) oli lahjakas laulaja ja esiintyi Nurmen säestämänä mm. Pohjois-Pohjanmaan Marttaliiton kesäjuhlassa 17.6.1923 Muhoksen Ns:n talolla.

Tunnistatko muita kuvan henkilöitä?

Muhoksen kirkon seutua
Kategoria(t): 15 Huovinen, 18 Rönkkö, 38 Inkala, 40 Kähkönen, 41 Heljä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *