Mikä on Laitasaaren vanhin talo?

Puujalka

Törmäsin Tuohinon eli Puujalka -talon historiaa kirjoittaessani sellaiseen asiaan, että Kotiseutumme -kirja (2002-2003) kertoo Puujalka no 50 talon rakennetun vuonna 1669. Tässä kirjassa mitä ilmeisemmin tarkoitetaan nimenomaan tätä taloa, joka on kuvassa.

Uskovatko laitasaarelaiset tämän tiedon? Onko jollakin parempaa tietoa asiasta?

Toivoisimme, että ne joilla on vanhoja taloja pihapiirissä tai asuinkäytössä,  laittaisitte kommenttina minkä ikäisiä talonne ovat?

Kategoria(t): 50 Puujalka Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Mikä on Laitasaaren vanhin talo?

 1. Markku Kesäniemi sanoo:

  Tervehdys!
  Meidän talomme, siis Ähkylän, ihan tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta isä arveli, että se on rakennettu noin vuonna 1850. Toki taloa on peruskorjattu moneen otteeseen ja hieman laajennettukin.

  Markku

 2. Sari sanoo:

  Markku, suuret kiitokset tiedosta koskien Ähkylää. Voisin lisätä sen tuonne Ähkysen juttuunkin. Mahtaisikö Ähkylästä löytyä vanhoja kuvia?

  Laitasaaressa on paljon vanhoja taloja, Yrjänän pihassakin upea vanha rakennus, sitä tulee ihasteltua kun ajan ohitse. Määtissä on vanhoja taloja, tuossa Ruutukankaan tontilla eli Kangastaloksi sanottu, sitten puolisoni sanoi, että eräs vanha talo on tämän Takatalontien päässä ilmeisesti Puistola niminen paikka. Ja monia muita.

  • Markku Kesäniemi sanoo:

   Muutama vanha kuva on meilläkin. Isä hankki kameran 1920-luvun lopulla ja itse teki otoksensa kuviksi asti. Kylällä on varmaan paljonkin hänen ottamiaan kuvia; meillä itsellä ikävä kyllä on aika vähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *