Maanviljelijä Aappo Keränen 60-vuotias (1935)

Pappilassa työn touhussa Aappo Keränen kuvassa oikealla – sukulaisten tunnistus. Keskimmäinen mies tuntematon. 1910-luvun alku. Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Tänään täyttää maanviljelijä Aappo Keränen Muhoksella 60 vuotta. Maanviljelijä Keränen on nuoresta lähtien harrastanut kaikkea yhteistä hyvää tarkoittavaa edistystä ja ollut mukana asioita toimeenpantaessa ensimmäisten joukossa. Oli perustamassa Muhoksen nuorisoseuraa ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana, ollen pitkät ajat seuran johtotoimissa ja edelleenkin kuuluu niihin enemmän harvoihin vanhan polven nuorisoseuratyöntekijöihin, joka oikealla tavalla suhtautuu tähän nuorison valistusliikkeeseen.

Oli oppilaana Limingan kansanopistossa 1 sen neljännellä vuosijaksolla ja joutui edelleen varsinaisen ammattinsa sivussa, jossa hän on tunnettu valistuneesti ajan kehitystä seuraavaksi, olemaan miltei kaikkien paikkakunnan yhteisyritysten perustamistoimissa ja niiden joukossa, kuten maamiesseuran, osuuskuntien, kalastusyhtymän y.m. joista yksityiskohtainen luettelo paisuisi erittäin pitkäksi. Mainittakoon kuitenkin vielä, että suojeluskuntatyössä hän on ollut esimerkillisesti mukana.

Kunnalliseen elämään joutui hän myös mukaan varsin aikaisin ja on ollut lukuisissa tärkeimmissä kunnan luottamustoimissa, mm. kunnallislautakunnan esimiehenä toistakymmentä vuotta ja on jälestäpäin syntynyt arvostelu tunnustanut hänen johtaneen kunnan asioita erityisellä taidolla ja tarmolla.

Ketola 1925 Maanviljelijä Keränen on siis, kuten ylläolevat lyhyet maininnat osoittavat, ollut vuosikymmenien aikana keskeisimpiin henkilöihin kuuluva kotiseutunsa yhteispyrinnöissä. Vaatimattomalla olemuksellaan hän on saavuttanut paljon ystävyyttä osakseen. Liitto pyytää yhtyä niihin, jotka toivottavat onnea maanviljelijä Keräselle hänen merkkipäivänään. 2

Muhoksen sähköosuuskunnan puolesta lahjoitettiin arvokas sähkökruunu, joka oli edellisenä päivänä asetettu paikoilleen juhlijan kotiin. Lahjaa jättäessä kiitti maanviljelijä Kalle Heikkinen merkkipäivän viettäjää siitä suuriarvoisesta työstä, mitä juhlija on osuuskunnan hyväksi tehnyt hoitaessaan pitkän ajan hallituksen puheenjohtaja tehtäviä.

Oulujoen kalastuskuntain yhtymän puolesta jätti maanviljelijä J. Kaiponen merkkipäivänviettäjälle hopeisen täytekynän omistuskirjoituksineen, kiittäen samalla juhlijaa yhtymän hyväksi tekemästä työstä.

Kukkaistervehdyksiä olivat lähettäneet mm. Päivärinteen parantolan johtokunta, Muhoksen Osuuskauppa, Muhoksen nuorisoseura, Castrenin ja Kärnän perheet, y.m. Sähkösanomatervehdyksiä saapui merkkipäivän viettäjälle eri puolilta maata, mm. niitä olivat lähettäneet SOK:n pääkonttori Helsingistä, Oulun I. Talousseura Oy, Liitto, Oulujoen kalastuskunta sekä lukuisat yksityiset.

Sunnuntaina iltapäivällä kokoontui runsaasti paikkakuntalaisia juhlijan kotiin Ketolaan, jossa hauskassa seurustelussa talon vieraanvaraisuutta hyväksi käyttäen kului ilta myöhäiseen saakka. 3

  1. Limingan kansanopisto, nyk. Taidekoulu, Wikipedia
  2. Liitto 30.3.1935 no 73, s. 3
  3. Liitto 2.4.1935 no 75, s. 4
Kategoria(t): 27 Ketola Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *