Koskenniska no 77 historia

Koskenniska eli Vaara, veneessä Yrjö isäntä

Koskenniskan uudistila perustettiin 1800-luvun ensi vuosina Sanginjoen varrelle. Tilannimenä on myös ollut Vaara.

Koskenniskaa on omistanut vuodesta 1831 lähtien sama suku, eli jo 183 vuoden ajan (2015). Talon historiikin voit lukea tämän linkin kautta.

Lämmin kiitos omistajasuvulle avusta asujaimiston selvittämisessä sekä upeista kuvista!

Kategoria(t): 77 Koskenniska Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Koskenniska no 77 historia

 1. Tuula Parkkinen sanoo:

  Hei,

  Olen etsinyt synnyinpaikkaa ja vanhempia Anna Laurintytär Koskenniskalle s. 1765. Olen läpikäynyt rippikirjoja eri paikkakunnilta tuloksetta. Yhden merkinnän olen löytänyt v. 1785 ehtoolliselta. Hän oli piikana Gisselkorskeilla Oulujoen Laanilassa. Sittemmin muuttanut Simoon ja mennyt naimisiin Heikki Knihtilän kanssa 1792. Hän on suora esi-äitini.

  Mikäli joku tutkija Teillä on törmännyt häneen olisin tiedosta kiitollinen.

  Ystävällisin terveisin,
  Tuula Parkkinen

  Solja: Yleensä emme vastaa tällä sivustolla sukututkimuskysymyksiin, mutta vilkaisin tätä Anna Laurintytärtä. Oulujoen rippikirjassa http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9348378 hän näkyy ja rivin lopussa erittäin epäselvä merkintä. Näyttäisi että siinä lukisi ”från Torneo 1785”. Mutta onko se Tornio? Ainakin näyttäisi alkavan T-kirjaimella – voisi olla myös Tyrnävä tai Taivalkoski? Kannattaa käydä läpi noiden seurakuntien rippikirjoja tuloa edeltävältä ajalta. Hyvä vinkki on myös liittyä jäseneksi Juuret Pohjois-Pohjanmaalla -ryhmään. Siellä on paikallistuntemusta paljon – siis Muhoksen ulkopuolelta https://www.facebook.com/groups/215083415493802

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *