Käärmekankaan historiikista

Käärmekangas no 66, jota nykyisin kutsutaan Käärmeläksi, perustettiin Mettäperälle 1880-luvulla.Vietin pääsiäisen rattoisasti Käärmekankaan historiikin parissa ja kävin toisen pääsiäispäivän iltana vielä haastattelemassa Käärmelän vanhaaemäntää ja talon nykyisiä asukkaita. Valmista historiikista ei toki vielä tullut, täydennyksiä, korjauksia, muisteluita ja kuvia lisäillään sitä mukaa kuin niitä tulee. Käärmekankaan talon ja asukkaiden vaiheista voi käydä lukemassa täältä.

Käärmelän pirtissä? Yllä oleva kuva on otettu ilmeisesti Käärmelän vanhan päärakennuksen pirtissä. Kuvassa olevia henkilöitä ei kuitenkaan ole toistaiseksi tunnistettu. Tunnetko sinä heitä? Kuvaa saa suurennettua sitä klikkaamalla.

Solja kirjoitti äskettäin postauksen puhelimen tulosta Laitasaareen. Käärmelän väkeä haastatellessani huomasin jälleen kerran, miten eri aikoihin puhelin- ja sähkölinjat on vedetty kylän eri taloihin.Tietenkin asiaan on vaikuttanut osaksi se, miten lähellä runkolinjaa kukin talo on sattunut sijaitsemaan, mutta myös se, miten tärkeänä talon isäntäväki on uudistuksia pitänyt.

Lopuksi vielä yksi kysymys, joka liittyy kylän tuoreempaan historiaan eli teiden ja katujen nimeämiseen: Tietääkö joku, miksi Mettäperäntieksi on nimetty tie, joka ei johda Mettäperälle?

– Jaana, Käärmelän naapurin emäntä –

Kategoria(t): 66 Käärmekangas Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *